„Ne félj a végtelen jövővel szembenézni!” – biztat Juhász Gyula

Juhász Gyula verseiből mély hit tükröződik vissza, mely bennünk is erőt, kitartást fakaszthat a nehézségek idején.

  1. Bizalmas szívvel járom a világot,/ S amit az élet vágott,/ Beheggesztem a sebet a szívemben,/ És hiszek újra égi szeretetben.
  2. És minden bánat lassan béke lesz/ És mindenik gyötrődés győzelem/ S a kínok kínja, mely vérig sebez,/ Segít túllátni a szűk életen.
  3. Jövő minden reményét ringatom,/ Mint a vihart és fészket a falomb./ Így állok örök békességbe már/ S az Istent várom, aki földre száll.
  4. Testvéreim: a boldogság örök/ S e tájon mind elmúló, ami jó/ S az élet, a szép, nagy processzió,/ Mely indul örvény és sírok fölött,/ Az égi táj felé tart csendesen/ S egy stációja van: a végtelen.
  5. A földiek nekem nem ártanak már/ S az égiek testvéreim nekem,/ Viharodnak palástját áldva add rám/ S villámodat érezzem szívemen!
  6. Uram, ki bennem élsz, örök mementóm,/ Tudom, tudom, hogy sátraid mi szépek,/ Tudom, hogy bennük béke s fény az élet/ S hogy testem véred megváltotta templom.
  7. Fogadd könnyektől harmatos dalom:/ Szívemnek már a gyász is röpke álom,/ S az élet: győzelem az elmúláson.
  8. És minden dolgok mélyén béke él/ És minden tájak éjén csend lakik/ S a végtelenség összhangot zenél,/ S örök valók csupán mély álmaink.
  9. Előre, föl, miénk az élet/ A széles földnek kerekén,/ Szemünkben csillog az ígéret/ És bennünk ring a jó remény!
  10. Szenvedni tudj és tűrni merj/ És várni, sírni, érni,/ A szirtek párnáján pihenj/ S ne félj a végtelen jövővel szembenézni!

 

+ 1 Az én imádságom: lelkem Istene, őrizd meg bennem mindhalálig a gyermeket, akinek születtem.

 

Kiemelt képünk forrása: wikipedia.org/ Homonnai Nándor