Chris Tomlin Isten nagyságáról énekel majd a Puskás Arénában is

Chris Tomlin a világ egyik leghíresebb énekes-dalszerzője. Másik három művész mellett megkapta a Sound Exchange Digital Rádió díját a több mint egymilliárd digitális sugárzásért. Elég csak a legismertebb, illetve a legújabb szerzeményeire gondolnunk: a „How Great is Our God”, a „Good, Good Father” vagy a „Jesus” című dalokra. Számos nívós helyen fellépett már, jövőre hazánkba is ellátogat a jubileumi Ez az a nap!-ra, és koncertet ad az új Puskás Arénában.

Chris Tomlin dalai bejárták az egész világot. A legtöbb keresztény gyülekezetben éneklik őket. Nem meglepő. Az előadó energikus előadásmódja igazi, megélt hitből és istenkapcsolatból fakad. A dicsőítés számára létforma.

Christopher Dwayne Tomlin néven született 1972 május 4-én a Texas állambeli Grand Saline-ben, az Amerikai Egyesült Államokban. Gitáron tanult meg játszani. Az első Istent dicsérő énekét már tizennégy évesen megírta. Noha fizikoterápiát és pszichológiát tanult, amelyekből diplomázott is, ennek ellenére úgy érezte, hogy Istennek más terve van az életével.

A kilencvenes években pásztori feladatokat látott el, valamint különböző egyházi táborok lelki vezetője lett. 1997-ben találkozott Louie Giglio-val, aki megkérte, hogy néhány konferenciát Chris vezessen. A Passion Konferenciákat azóta számos országba elvitték, amelyeknek célkitűzése, hogy a fiatal egyetemistákat lelki ébredésre vezessék ebben a generációban. Ezeken az alkalmakon a keresztény könnyűzene legjobbjai lépnek fel, és szolgálnak egymás után, illetve közösen is.

Chris Tomlin első önálló projektjével 2001-ben debütált. A „The Noise We Make” című album olyan, később széles körben ismertté vált dalokat tartalmazott, mint a „Forever”, a „Be Glorified” és a „Kidness”, amelyek a toplisták élére kerültek. 

Annak ellenére, hogy szólóénekesről beszélünk, egy igazán remek zenei csapat dolgozik mellette a háttérben: Daniel Carson (elektromos gitár, vokál), Jesse Reeves (basszus gitár, vokál), Travis Nunn (dobos) és Matt Gilder (zongora). Ezen kívül számos projektjére jellemző, hogy más keresztény előadókkal közösen komponál és ad elő vagy turnézik. Egy színpadon láthattuk már például Matt Redmannel, Matt Maherrel, Pat Barretttel, Crowderrel vagy a We The Kingdom zenészeivel – hogy csak néhányat említsünk.

Chris Tomlin első turnéja a Martin Smith vezette Delirious? csapatával volt. Ezt még számos más turné és előadás is követte a világ számtalan országában. 2009-ben megjelent egy karácsonyi albuma, a „Glory in the Highest”, ami 3 eredeti dalt tartalmazott Matt Redmannal, Christy Nockels-szel, Lauren Daigle-lel és Audrey Assaddal. Az album a 9. lett a Billboard 200-as listáján, a karácsonyi albumok között pedig az első helyet szerezte meg.

Ő lett a „Az év legjobb férfi énekese” 2006-ban és 2007-ben, amikor az „év legjobb művésze” is lett, valamint 2008-ban megnyerte a GMA Dove Awards-t. Nem soroljuk tovább az érdemeit és elismeréseit, olyan sok díjazásban részesült.

Jelenleg a „Passion City” dicsőítésvezetője Louie Giglio és Christy Nockels mellett. Házas emberként feleségével és két lányával tízhektáros birtokukon élnek a Tennessee állambeli Franklin külterületén, amelyet „Peacefield”, vagyis „Békesség Földje” névre kereszteltek.

Az énekes nem tétlenkedik: a zenei tevékenység mellett másokon is segíteni kíván. Tagja a „CompassionArt” jótékonysági és dalszerzőkből álló csapatnak, amely más szervezetekkel is együttműködve orvosi ellátást nyújt a fejlődő országok gyermekeinek. 

2020. július 18-án Chris Tomlin is fellép az Ez az a nap! jubileumi eseményén az új Puskás Arénában. Ritka és különleges alkalomnak számít tehát a közelgő esemény.

Forrás: Wikipédia; Fotó: Ez az a nap! (Facebook)

Kapcsolódó írásunk:

Ez az a lap: megjelent az Ez az a nap! magazin első száma

Iratkozzon fel hírlevelünkre