Lelkészeket fejeztek le Etiópiában

A legutóbbi zavargásokban két lelkipásztort fejeztek le szélsőségesek.

Addisz-Abeba-tól, Etiópia fővárosától bő 30 kilométerre fekszik Sebeta városa. A muszlim többségű településen csupán néhány keresztény intézmény található.

Sebeta iszlám vallási vezetőjétől, Jawar Mohammedtől az állam megvonta a rendelkezésére bocsátott személyi védelmet, aki a politikai lépésre saját követőinek felhergelésével válaszolt.

A városka 50 ezres lakossága gyakorlatilag felrobbant. Lázadó csoportok formálódtak és dühöngő emberek gyűltek össze a főtéren, hogy Ahmed Abyei miniszterelnök kormányzata ellen tüntessenek. 

A tüntetések alatt a tömeg elvonult Isaias és Assefa Tesfaye lelkészek házához is, ahol mindkettejüket lefejezték, miután földúlták a Full Gospel Church-höz tartozó terület egészét.

A lázongások nagy számban követeltek emberéleteket: közel hetven halálos áldozatról és több mint 200 sérültről tanúskodnak a jelentések – közli az International Christian Concern.

Az etiópiai vezetés és az instabil államszervezet miatt kialakult országos szintű zavargásokról itt, itt és itt írtunk korábban.

Fotó: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre