Nagy durranás lett a DÚR énekeskönyv

A katolikus egyházi és liturgikus könnyűzenei megújulás egyik fontos állomásához érkezett. Október 27-én a Budapest Lehet téri Árpád-házi Szent Margit templomban, a szentmise ünnepélyes keretei között mutatják be azt a 191 dalból álló kottagyűjteményt, amely az elmúlt több mint harminc év zenei terméséből készült válogatás. A liturgia során felhangzó zenei műveket a meghívott szerzők mutatják be erre az alkalomra egyesült „zenekarukkal".

Minden jel arra mutat, hogy a kormány valóban támogatni kívánja az evangélium igazságait a mai fiatal és idősebb generációkhoz eljuttató könnyűzene értékközvetítő megszólalásait. Az év elején tett kormányzati szándék bejelentése óta az egyik első eredményként lehet felmutatni az őszre elkészült, megújult katolikus és liturgikus zenei gyűjteményt, amely a DÚR – azaz „Dalolj az Úrnak” – nevet viseli.

A kottás könyvben található 191 dalt online is elérhetővé teszik a szerkesztők. Az állami támogatással megvalósult projekt eredményeként megalkotott kiadvány ingyenesen igényelhető a különböző egyházi közösségekben zenei szolgálatot ellátó „templomi gitárosok” számára. A szerkesztőségünk birtokába jutott információk szerint a könyv iránt olyan nagy az érdeklődés, hogy a most vasárnapi alkalmon az első kiadásban előállított példányok nagy része el is fogyhat.

A frissen megjelent, liturgikus gitáros énekeket tartalmazó kiadványt ünnepelve a kibővített gitáros kórusba hivatalosak azok a zeneszerzők is, akiknek műveire épül a gyűjtemény: Sillye Jenő, Gável András, Gável Gellért, Borka Zsolt, Varga Attila, Csiszér László, Gégény István, Nagy Lajos, Vizy Márton, Andrejszki Tamás – tudtuk meg az esemény közösségi oldaláról.

Támogatja a kormány a vallásos könnyűzenét

A szentmise este fél nyolckor kezdődik.

Iratkozzon fel hírlevelünkre