Muszlim fiatalok segédkeztek egy keresztény templom rendbetételében

Az Izrael-Ciszjordánia határán lévő Tulkarm város fiataljai elhatározták, hogy a településen az egykoron virágzó keresztény közösség templomát helyrehozzák – adta hírül a palesztin Al-Fajar online televízió.

A város egyik híres negyedéről elnevezett Danaba Kulturális Egyesület tagjai úgy döntöttek, hogy helyrehozzák a város több mint százéves templomát.

Az önkénteseket nagy szeretettel fogadta Daoud Marti Kharouba atya, aki példaértékűnek nevezte a kezdeményezést.

Daoud atya szerint a Jeruzsálemi Ortodox Egyházhoz tartozó templom az egyik legrégebbi a térségben. A templomot még 1890-ben építették görög és angol katonák. A máig megtalálható ikonokat szintén görög katonák alkották.

Az önkéntesek egy emléktáblát is elhelyeztek, amin a templom alapítása és a tulkarmi híres keresztény családok nevei szerepelnek.

A képre kattintva galéria nyílik!

Thaer Abu Al-Jadael, az egyesület elnökségi tagja szerint fontosnak tartják, hogy Tulkarm településen megmaradjanak a keresztények, ezért is támogatták a fiatalok kezdeményezését, amivel a szeretet és a testvériség szellemiségét akarták kifejezni a helyi keresztényeknek – közölte az Al-Watan Voice.

A képre kattintva galéria nyílik!

Korábban Tulkarmban erős virágzó keresztény közösség élt, több mint ezerkétszáz család volt bejegyezve a templomba. Viszont a folyamatos arab-izraeli konfliktus és a kilátástalan gazdasági és politikai helyzet miatt a  palesztin keresztények többsége elhagyta hazáját, és külföldön próbál boldogulni.

Képek: Al-Watan Voice, Wikipédia

Iratkozzon fel hírlevelünkre