Hét bemutatóval készül a Váci Dunakanyar Színház

Hetedik évadát kezdi meg a Váci Dunakanyar Színház hét bemutatóval, amelyből hat produkció a színház falai között lesz látható és egy a V4 fesztivál rendhagyó, négy nyelven bemutatott előadásaként kerül színre – mondta a színház igazgatója hétfőn, Vácon.

Kis Domonkos Márk elmondta, a szeptember 21-én induló évadban a színháznak három koprodukciós előadása lesz, a repertoárban megtalálhatóak kortárs és klasszikus darabok is. Hozzátette, a színház folytatja a kulturális missziós tevékenységét, amelynek a célja a fiatalok színházi nevelése, mivel a jelenlegi adatok szerint csak 5 százalékuk veszi igénybe ezt a kulturális szolgáltatást.

Kis Domonkos Márk igazgató a Váci Dunakanyar Színházban. MTI/Bruzák Noémi

– Sokat járunk így a környék iskoláiba is – fűzte hozzá a színházigazgató. A Váci Dunakanyar Színház vezetője beszélt arról is, hogy jövőre már egy önálló társulatot szeretnének a kőszínházban. Bakos-Kiss Gábor művészeti vezető bemutatta a szeptember 21-én induló évad első darabját, Georges Feydeau Esküvőtől válóperig című bohózatát. Az előadás két főszereplője, Erdélyi Tímea és Karalyos Gábor színművészek előadtak a darabból egy rövid részletet a sajtótájékoztató végén. Az is elhangzott, hogy április 4-én mutatják be Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről című darabját Kis Domonkos Márk rendezésében. 2019 novemberében Sütő András Advent a Hargitán című darabját, 2019 decemberében Mihály Tamás – Horváth Péter Canterbury mesék, 2020 márciusában Lewis Carroll Alice Csodaországban(Thuróczy Katalin fordításában), 2020 áprilisában pedig Szerb Antal VII. Olivér című művét láthatja a közönség – derül ki a teátrum műsorfüzetéből.

MTI

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre