Tom Hollanddal és egy színes bőrű színésznővel a címszerepekben érkezik az új Rómeó és Júlia

Már korábban nyilvánosságra hozták, hogy Tom Hollanddal, a Pókember-filmek sztárjával debütál Londonban Shakespeare Rómeó és Júlia című drámájának új West End-i produkciója. A híres színész először lép felnőttként színpadra.

A Jamie Lloyd által rendezett darab Júlia szerepére eddig csak találgatások voltak, egy hete azonban hivatalossá vált, hogy a hősnőt Francesca Amewudah-Rivers fogja játszani. A színésznő korábban néhány rövidfilmben, valamint a BBC egyik sorozatának két évadában szerepelt, de rendelkezik színpadi tapasztalattal is.

Forrás: Instagram/Francesca Amewudah-Rivers képernyőfotó

Többen nem értettek egyet azzal, hogy Júlia szerepét színes bőrű színésznő kapta, mások pedig azon tűnődnek, hogyan fogja “Pókember” eljátszani Rómeót.

A főhősnő szereposztásával kapcsolatban az ellenérzést főleg az váltotta ki, hogy a rendező nem tartja magát a korhűséghez. Néhány kritikus szerint ugyanis a dráma valóságában az itáliai Veronában élő Júlia normann származású volt, világos bőrrel, szőke hajjal és kék szemekkel.

Mások szintén nem értenek egyet azzal, hogy Hollywood vagy a Broadway kényszeresen préseli bele a sokszínűséget egy-egy filmbe vagy darabba, de nem gondolják, hogy a szépirodalmi mű elsősorban a középkori itáliai történelemre és kultúrára összpontosítana, mivel a történet Veronából kiragadva is működik.

Aki pedig ezen a véleményen van, alighanem azzal az állasponttal ért egyet minden woke ideológia ellenére , hogy a színház jó hely olyan színészek megmutatkozására is, akik nem feltétlenül hasonlítanak a szerepükre.

A két színész, elmondásuk alapján, izgatott a darabbal kapcsolatban, Tom Holland szerint nagyszerű lesz a végeredmény, Francesca Amewudah-Rivers pedig kifejezetten hálás, hogy Júlia szerepében debütálhat.

Forrás: notthebee.com

A címlapkép forrása: X/The Hollywood Handle képernyőfotó

Iratkozzon fel hírlevelünkre