Magyar–szlovák: elképesztő hangulat volt a stadionban

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Szlovákia csapatától a hétfői Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így csoportjában az elsőről visszaesett a harmadik helyre. Az egyébként rendkívül izgalmas mérkőzés alábbi, percről percre közvetítésünkben újra felidézhető.

A vendégszektorban is szólni fog a Ria, ria, Hungária!

A felvidéki Új Szó információi szerint sok szlovákiai magyar is jegyet vásárolt a Groupama Aréna vendégszektorába a Magyarország–Szlovákia labdarúgó Eb-selejtezőre. A felvidéki honlap arról is beszámol, hogy a Szlovák Labdarúgó-szövetség Facebook-oldalán olvasható kommentárok egy része azt jósolja, a vendégszektorból is a „Ria, Ria, Hungária” fog szólni.

Mintegy ötszáz magyar szurkoló érkezik a Felvidékről Budapestre, hogy részt vegyen a sorsdöntőnek ígérkező Magyarország-Szlovákia EB-selejtező labdarúgó mérkőzésen (Groupama Aréna, 20:45. TV: M4 Sport.) a Nemzeti Sport szerint.

A napilap fényképet is közölt az egyik felvidéki csoportról, akik Komáromban álltak meg és szálltak le autóbuszukról egy csoportkép elkészítésének erejéig. 

Forrás: olvasói fotó, Nemzeti Sport.

 

Most nincsenek klubszínek, csak piros-fehér-zöld

„Itt már most sokan vannak, szinte teltház. Diósgyőri a debrecenivel és a szegedivel, fradista az újpestivel, szóval mindenki mindenkivel haverkodik” – írja egyik olvasónk, Bence egy budapesti sportbárból több mint négy órával a mérkőzés kezdete előtt. 

Nagy a tét

A magyar labdarúgó válogatott a selejtezősorozatban ötödször lép pályára: három győzelmet aratott és egy vereséget szenvedett eddig. Legyőzte az azeri, walesi és a VB-ezüstérmes horvát válogatottat, míg a sorozat nyitómérkőzésén kikapott a szlovákoktól. Jelenleg a tabella második helyén áll, azonos pontszámmal (de rosszabb gólkülönbséggel) a horvát válogatottal. A harmadik helyen Szlovákia található, a két csapat közötti különbség három pont – amit megduplázhatnánk, ha ma este győzünk Budapesten. A magyar csapat ezzel hatalmas lépést tenne a részben magyar rendezésű jövő évi Európa Bajnokság felé… 

A mérkőzésre már elővételben elkelt minden jegy.

Újabb magyargyalázás román módra

A román válogatott vasárnap Ploiești-ben fogadta Máltát, a román ultrák már a meccs elején rázendítettek a Magyarországot és a magyarokat szidalmazó és gyalázó, nyomdafestéket nem tűrő szlogenekre, zúgott a „Magyarország k… be!” („Ungaria ne suge p…”).

Részletek alábbi cikkünkben:

Kórusban gyalázták Magyarországot a román ultrák

Gubík László: Nyerjétek meg ezt a meccset a felvidéki magyarokért is!

A 888-nak adott interjút a fiatal felvidéki magyar politikus (egyben a Felvidéki Labdarúgó Bajnokság alapítója), aki a meccs jelentőségét értékelve úgy fogalmazott: „ha a szomszédság nemcsak tény, hanem történelmi mélysége is van, mint például egy Kárpát-medencei rangadónak, akkor a dolog lélektana hatványozódik”. 

Sokan vagyunk, akik szeretnénk ott lenni egy részben hazai Európa-bajnokságon! – mondta a lapnak Gubík, majd azt üzente a magyar válogatott tagjainak: „nyerjék meg ezt a meccset a felvidéki magyarokért is!”

Kétharmad a győzelem mellett

Az Origo.hu arról kérdezte olvasóit, milyen eredményre számítanak az esti mérkőzésen. 18:37-kor a válaszadók 67 százaléka számít magyar győzelemre, 17 százalékuk szerint döntetlen lesz a meccs vége, 16 százalék szerint a vendégek elviszik mindhárom pontot. 

Alig lesznek vendég szurkolók

Helyszíni tudósítók szerint 100-150 szlovák szurkoló kísérte el a nem túl nagy túrára északi szomszédunk válogatottját. Bár emlékezetes: az odavágón létszámfölényben lévő hazai publikumot is “leszurkolták” a magyar ultrák, gyakorlatilag hazai hangulatot teremtettek azon a mérkőzésen is…

Megvan a magyar kezdő

A magyar válogatott a Gulácsi, Kádár, Baráth, Orbán, Dzsudzsák, Nagy, Szalai, Szoboszlai, Lovrencsics, Kleinheisler, Sallai összeállításban lép pályára a 20:45-kor kezdődő találkozón. 

Már most fantasztikus a hangulat – a vendégszektorban több a magyar, mint a szlovák

Fél órával a kezdő sípszó előtt már fantasztikus hangulatot teremtenek a hazai szurkolók – írja a helyszínen tartózkodó olvasónk. A szurkolók énekelnek, skandálnak, a bemelegítő játékosokat korábban tapssal köszöntötték.

A vendég szektorban több a felvidéki magyar, mint a szlovák szurkoló – őket rendőrsorfal választja el egymástól. (Olvasónk helyszíni képén a felvidéki szurkolók feketében.)

Csodálatos élőkép Budapesten

Fantasztikus koreográfiával köszöntötte a magyar csapatot a b-közép. A Carpathian Brigade szervezte élőkép a fekete sereget idézte, amely előtt Mátyás király lovasszobra volt látható. 

Köszönjük olvasónk fényképét!

Az első tíz perc a miénk

Jól játszunk, helyzeteket alakítunk ki, a szurkolók pedig egy emberként a csapat mögött. 

Fél óra után 0:0

Támadó szellemű, lendületesen és jól játszó magyar csapat a pályán. Lovrencsics Gergő megsérült, Bese Barnabás váltotta. 

A semmiből kaptunk gólt

Fél óra után kiengedtünk, egyre többet volt a szlovákoknál a labda. A negyvenedik percben Robert Mak rúgott gólt, vezet Szlovákia.

Frissítés: a visszajátszások alapján egyértelműen látszik, hogy les volt. Szabálytalan góllal vezetnek a szlovákok…

A félidőben 0:1

45+3 percnyi játék után a félidőben vezetnek a vendégek, akiket alig 100-130 szurkoló kísért el a szomszédos országba. A magyar csapat nagyon jól játszott az első félidőben, de helyzetei rendre kimaradtak. A szurkolókra egyetlen szavunk sem lehet, fantasztikus hangulatot teremtenek a stadionban, még a félidő lefújása után is énekeltek.

Reméljük, a második játékrészben sikerül megfordítani az eredményt.

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!

Szoboszlai Dominik az 50. percben szabadrúgásból egyenlít. Gyönyörű és szabályos gól! 🙂

1:2

Felgyorsultak az események, az 56. percben ismét vezet Szlovákia. Ezúttal szabályos gólt tudtak szerezni a szlovákok, a találatot Robert Bozenik jegyzi.

Furcsa egy játékvezetés

Nem a nehéz helyzet mondatja velünk, de a mérkőzés 74. percére állandóvá vált az érzés, miszerint a spanyol spori kiesett a szerepéből és nehezen vállalható tevékenységet folytat… Tessék már egy kicsit korrekten fújni!

Kikaptunk

A második félidő érzelmi hullámvasút volt, hatalmasat küzdött a csapat, de sajnos nem sikerült megfordítani a mérkőzést. 

A végeredmény: Magyarország – Szlovákia 1:2

Nyugalom

A ma már idézett Gubík László Facebook-bejegyzésének szövegével búcsúzunk hűséges Olvasóinktól:

“Nyugalom!
Egyszer úgyis egy válogatottban játszunk majd!”

 

Hajrá, MAGYAROK!

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre