A szolnoki ellenzék a párját ritkítja

Az „ellenségem ellensége a barátom" felfogás Lukácsi Katalin számára teljesen elfogadhatatlan elv. Most éppen. Érdekes, ugyanez a finnyásság nem merült fel benne, amikor a DK-val vagy a náci elhajlásoktól sem mentes Jobbikkal kellett összekapaszkodnia az ex-KDNP-s politikusnak.

Ezt is megértük: az ellenzékiek két üdvöskéje ismét egymás torkának esett. Ki tudja, marakodásuk nem éppen nagyon hasonló természetükből és politikai pályafutásukból adódik-e. Hiszen mind a ketten szembeköpték korábbi közösségüket. Lukácsi Katalin a KDNP-t hagyta ott, a határon túli magyarokat szidalmazó Szotyori-Lázár Zoltán pedig keresztapja, Vona Gábor bukása után lépett ki a Jobbikból – írja a 888.hu.

Szotyori egyébként a Soros szervezetekkel való szimpátiáját sem rejti véka alá, amikor például a Transparency Internationalről olyan pozitív véleménnyel van.

A két ellenzéki titán között akkor durvultak el az indulatok, amikor a „Szolnoki Többség” elnevezésről szóló civakodásukat bemutató Origo cikket a Vona keresztfiú kitette a konc-elnevezést jelenleg birtokló közösségi oldalára, amelyet azóta eltávolított.

Lukácsinak ez elegendő kapaszkodót biztosított, hogy Fidesz-ügynökséggel vádolhassa meg ellenzéki kollégáját. Miután pofon pofont, karmolás karmolást követett Lukácsi kifakadt: „Megkérjük a Demokratikus Koalíciót, a Magyar Szocialista Pártot és LMP – Lehet Más a Politikát, hogy határolódjanak Szotyori-Lázár Zoltántól, hiszen egy valódi ellenzéki sem azonosulhat azzal, hogy a Fideszt hívjuk segítségül ellenzéki vitáink tisztázásához. Az ellenzéki táborban meglátásunk szerint vállalhatatlan az a hozzáállás, hogy az ellenségem ellensége a barátom”.

Nekünk, akik ezt a kakaskodást megfelelő nyugalommal és kívülről szemlélhetjük, hamar visszatetszőnek tűnik Lukácsi Katalin, a „valódi ellenzéki” szájából hallani az „ellenségem ellensége a barátom” elv elutasítását, látva azt a sor elvtelen paktumot, amelyet pusztán a jelenlegi kormány leváltása érdekében már meghozott azóta, hogy a KDNP-nek hátat fordított.

Sajnos az eset túl komolytalan. Éppen emiatt sajnálatos is, hogy a politikában az ellenzék ilyen utódokat tudott csak kinevelni a következő generáció számára. 

A teljes írást itt olvashatjuk.

Forrás: 888.hu; Címlap montázsfotói: MTI/Balogh Zoltán és Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre