Meddig lehet még takargatni a bevándorlás okozta bajt?

Mikor ébrednek már fel a német vezetők, és értik meg, hogy a tömeges bevándorlás okozta kiszámíthatatlan, abnormális jelenségek sorozatát annak kell tekinteni, ami? A tisztánlátás helyett a korábbi bajor miniszterelnök, jelenlegi németországi belügyminiszter kozmetikázza a másokat vonat alá lökő, a társadalmi beilleszkedés mintapéldájaként számon tartott menekült, háromgyerekes családapát. Angela Merkelről már ne is ejtsünk szót, ő ilyenkor elhallgat! Faggyas Sándor írását szemlézzük.

Az elmúlt hetek németországi hullámaira mit sem reagáló állami csúcsvezető minden bizonnyal át kell, hogy értékelje a deutsche Willkommenskultur (a befogadás német kultúrája) nyilván jó szándékú, de teljesen téves és súlyosan káros politikáját. Noha 2016-ban elismerte, hogy nem tudták jól kezelni a menekültproblémát. Faggyas Sándor úgy véli, ennek ellenére Angela Merkel nem tett semmit sem azért, hogy az egyre inkább eldurvuló helyzetet orvosolja.

Sajnos hasonló hozzáállás kezdi jellemezni a korábbi bajor belügyminisztert is, amikor véletlenszerűen kiválasztott áldozatait vonat alá lökő migráns apa abnormális és deviáns viselkedését magyarázza. Horst Seehofer ahelyett, hogy egyértelműen elítélné az ilyen erőszakos cselekedeteket, és rámutatna a jelenség gyökérproblémájára, inkább a társadalmat szólítja fel arra, hogy senki ne növelje a megosztottságot a tragikus bűncselekmény példaként való hangsúlyozásával, mert az az „erőszak előszobája”.

Márpedig megosztottság az van Németországban. Kár is lenne tagadni! Ám annak kialakulása éppen a beilleszkedni nem képes bevándorlók kiszámíthatatlan, rendszerint erőszakos viselkedésében keresendő. A kezdetben minden menekültet keblére ölelő Angela ebben a helyzetben már hiába sóhajtozik, hogy forgassuk vissza az idő kerekét.

Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság újonnan megválasztott elnökének lesz hát miről tárgyalnia holnap Brüsszelben Orbán Viktorral, aki többször, legutóbb Tusványoson is aláhúzta: mielőbb ki kell javítani az EB által öt év alatt főként a migráció, a közbiztonság és a gazdaság területén elkövetett súlyos hibákat.

A teljes írás itt olvasható.

Forrás: MH

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre