Díjazták a Víz Világnapja alkalmából hirdetett fotópályázat nyerteseit

AZ ENSZ 1993-ban március 22-ét jelölte ki a Víz Világnapja dátumaként, melynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön ez a nélkülözhetetlen természeti kincs. E jeles nap minden évben más és más nézőpontból hívja fel figyelmünket a víz alapvető szerepére. A „Vízkvíz” online internetes vetélkedő-sorozaton iskolák, oktatási intézmények, iskoláskorú gyerekek és csoportok vettek részt.

A 2019-es Víz Világnapja nemzetközi szlogenje, a „Vizet mindenkinek!”
Az esztergomi Duna Múzeum immár 15 éve áll a kezdeményezés élén, múzeumpedagógusai a pályázati anyagok összeállításánál a különböző korcsoportok igényeit és tudásszintjét egyaránt figyelembe veszik, így az óvodásoktól a kisiskolásokon keresztül a felső tagozatos diákokon túl akár egyesületek, családok, baráti társaságok is részt vehetnek az ismeretterjesztő programokon.

A „Gyalogolj a vízért!” kampányra családok, baráti társaságok, egyesületek, oktatási intézmények, óvodák, iskolák gyermekcsoportjai is neveztek.

A Duna Múzeum és a Pilisi Bioszféra Rezervátum Fórum Tanácsadó Testülete közös fotópályázatot hirdetett, melyre a Pilisben, a Visegrádi-hegységben vagy a környező településeken készült képekkel lehetett pályázni.

„Gondold újra a víz jegyében!” címmel ismert társasjátékok átírására biztatták a gyerekeket, készítsenek új feladványokat, kiegészítőket egy általuk kedvelt játékhoz, hiszen ez közös élményt ad és társasozni jó dolog.

Az országos pályázat eredményhirdetésére és díjátadó ünnepségére március 21-én az esztergomi Vármúzeumban került sor. Az eseményen Hoffmann Imre helyettes államtitkár köszöntötte a díjazottakat.

Lábdy Jenő, az Országos Vízügyi Főigazgatóság műszaki főigazgató helyettese beszélt a vizeink óvásának fontosságáról és Stefanich Károly, az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal Közjóléti és Köznevelési Csoportjának csoportvezető-helyettese osztotta meg gondolatait a Víz Világnapjával kapcsolatosan.

Iratkozzon fel hírlevelünkre