Gyűlöletbeszédre hivatkozva törölte a YouTube Eva Vlaardingerbroek politikai kommentátor Budapesten, a konzervatív konferencián elmondott beszédét

„Gyűlöletbeszéd” miatt törölte a YouTube Eva Vlaardingerbroek Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC Hungary) elmondott beszédét – hívta fel a figyelmet csütörtöki cikkében a Mandiner.hu.

A holland politikai kommentátor ugyanakkor köszönetet mondott Elon Musknak, amiért az X-en már 50 millióan láthatták, tették hozzá.

A Magyar Távirati Iroda összefoglalója szerint Eva Vlaardingerbroek rámutatott, hogy Nyugat-Európa nagyvárosaiban mindennapossá vált a nyers erőszak: Stockholmban három idős nőt, Londonban pedig alig két nap alatt négy embert késeltek meg a közelmúltban; Franciaországban pedig felgyújtottak egy templomot.

Ezek az április 25-ei előadás előtti napokban történtek.

Vlaardingerbroek véleménye szerint mindezek oka abban keresendő, hogy a tömeges bevándorlás és a közbiztonság romlása közötti összefüggésről nem lehet nyíltan beszélni, hiszen a korrupt nyugat-európai politikai elit a helyi lakosság megkérdezése nélkül hívta be az említett bűncselekményeket elkövető, idegen kultúrájú bevándorlókat. Eva Vlaardingerbroek kijelentette, hogy

a nyugati lakosságcsere e formáját meg kell állítani, a mögötte álló brüsszeli uniós vezetést pedig le kell váltani a júniusi választásokon.

Vlaardingerbroek előadásában arról is beszélt, hogy „a fehér európaiakat egyre gyorsuló ütemben cserélik le a saját országukban, és ez a civilizációnk végét fogja jelenteni, ha nem fordítjuk meg a dolgokat”.

A Mandiner.hu cikke szerint a politikai kommentátor most X-oldalán osztott meg pár képernyőfotót, miszerint a YouTube törölte a felületre feltöltött beszédjét, gyűlöletbeszédre hivatkozva.

Címlapkép: Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátor beszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján a Millenárison 2024. április 25-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre