Soltész Miklós Kincsesbányán egyeztetett, a faluban, amelynek se temploma, se temetője nincs

Kincsesbánya az ország azon kevés települései közé tartozik, ahol nincs se temető, se templom. A falu lakóinak régi vágya mindkettő. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzeti kapcsolatokért felelős államtitkára személyesen jött el, hogy átbeszéljük a lehetőségeket – közölte Törő Gábor, a Székesfehérvártól északra található falut is magába foglaló térség országgyűlési képviselője a közösségi oldalán.

Kincsesbánya korábbi elhagyott imaháza lehetne közösségi tér, és mindent elkövetünk, hogy saját temetője legyen a falunak!

– tette hozzá Törő Gábor.

Murányi Marianna, Kincsesbánya polgármestere is beszámolt az egyeztetésről.

Egyeztetés Kincsesbányán, Szolga Boglárka, Szolga Ferencné, Törő Gábor országgyűlési képviselő, Murányi Marianna polgármester, Soltész Miklós egyházi és nemzeti kapcsolatokért felelős államtitkár, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke, Horváth Istvánné, a helyi iskola vezetője, Sümegi Éva pedagógus (b-j). Forrás: Facebook/Soltész Miklós

Személyes megbeszélésre érkezett a polgármesteri hivatalba Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és Törő Gábor, országgyűlési képviselőnk a Kincsesbánya létében oly nagy űrt jelentő temető és kápolna ügyében – írta.

Részletesen átbeszélhettük a kérdéskör kiemelt fontosságát, a megvalósulás lehetőségeit, sőt a helyszínek megtekintésére is jutott idő. Az egyeztetésen az önkormányzati állaspontot az aláírásgyűjtés szervezői, Szolga Ferencné és Szolga Boglárka is alátámasztotta, nyomatékosította a lakosság, Horváth Istvánné, a helyi iskola tagintézményvezetője, Sümegi Éva, iskolánk pedagógusa pedig az ifjúság képviseletében – folytatta.

Soltész Miklós államtitkár és Törő Gábor országgyűlési képviselő a Fejér vármegyei Kincsesbányán. Forrás: Facebook/Törő Gábor

A találkozóról Soltész Miklós, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke is beszámolt Facebook-oldalán. Mint írta, a kincsesbányai közösség hitéleti törekvéseiről folytatott egyeztetést követően látogatást tettek Bodajkon – ahol találkoztak Mórocz Tamás kanonokkal – és Bakonycsernyén is.

Törő Gábor bejelentése szerint “megvan a szükséges támogatás, 700 millió forintból megépülhet a bakonycsernyei evangélikus óvoda”.

Címlapkép: Kincsesbánya az ország azon kevés települései közé tartozik, ahol nincs se temető, se templom, Soltész Miklós egyházi és nemzeti kapcsolatokért felelős államtitkár (j1) és Törő Gábor országgyűlési képviselő (j3) is részt vett a Murányi Marianna polgármesterrel (j2) folytatott kincsesbányai egyeztetésen. A háttérben az elhagyott, rossz állapotban lévő imaház látható. Forrás: Facebook/Törő Gábor

Iratkozzon fel hírlevelünkre