A Margit híd szándékosan letört kőkeresztjeinek pótlására szólítja fel Karácsony Gergelyt a Szent István Intézet

A Margit híd szándékosan letört kőkeresztjeinek pótlására szólítja fel Karácsony Gergely főpolgármestert a Szent István Intézet. Mint kifejtik, megmagyarázhatatlan, miért a késlekedés, hiszen a rongálás már nyolc hónapja történt. Az erről szóló közleményt, amelyet szerkesztőségünk részére csütörtökön küldött meg a Szent István Intézet, változtatás nélkül közöljük.

“Állítsa vissza a főváros a nyolc hónapja megrongált Szent Koronák kőkeresztjeit a Margit hídon!

2023 augusztus 24-e óta – immár 8 hosszú hónapja, lassan egy teljes várandósság időtartama alatt – nem sikerült a Margit hidat ékesítő, vandálok által megrongált koronákat helyreállítani.

Legszentebb nemzeti jelképünk nélkülözhetetlen tartozékai, a hat letört kőkereszt pótlására a fővárosnak nem volt elegendő 8 hónap – azóta is torzóként állnak az egyik legszebb és legforgalmasabb Duna-híd mészkő koronái, Budapest és az egész nemzet szégyenére.

Amennyiben gondatlanságból nem történt meg a kőkeresztek pótlása, az elfogadhatatlan nemtörődömségről árulkodik. Ha tudatosan nem került helyreállításra a hat megrongált Szent Korona, az a nemzeti jelképeink semmibevétele, meggyalázása.

Mindkét eset megmagyarázhatatlan.

A kereszténydemokrata Szent István Intézet sok felháborodott nemzettársunk nevében felszólítja Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy azonnali hatállyal gondoskodjon a fájóan hiányzó kőkeresztek pótlásáról!”

Korábban írtunk róla, hogy a bíróság előtt kell felelniük tettükért a Margit híd kőkeresztjeit letörő embereknek. A vád szerint a vádlottak egy barátjukkal együtt augusztus 24-én, éjjel ittasan indultak el a II. kerületből, egy V. kerületi szórakozóhely felé. Éppen a Margit hídon sétáltak át, amikor az egyik vádlott egymás után négy pillérre is felmászott, és az azokon lévő kőkereszteket letörte.

Még ma bíróság elé állnak a Margit-hídi kőkereszteket letörő garázdák – VIDEÓ

Címlapkép: Szent István Intézet: “Állítsa vissza a főváros a nyolc hónapja megrongált Szent Koronák kőkeresztjeit a Margit hídon!” Forrás: Havran Zoltán/mno.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre