Te mit tennél, ha ő lenne a kirendelt védőd?

„Stephanie” Mueller egy transznemű nyilvános védő Seattle-ben, véleménye szerint pedig átalakulását követően is teljes tisztelettel és nagy elfogadással bánnak vele, személyesen és szakmailag egyaránt.

A védő 58 évesen alakítatta át magát biológiai férfiból transznemű nővé, egyedülálló megjelenése ellenére mégis úgy nyilatkozik, hogy elfogadóan fordulnak az irányába.

Kritikusok szerint egy igazi nő nem így néz ki a bíróságon, én úgy gondolom nem csak a bíróságon, de az utcán sem. Persze mindig akadnak kirívó esetek biológiai nőknél is, de ha már valaki nővé alakíttatja át magát, akár tehetné azt „nőiesen is”.

Elég degradáló a hölgyekkel szemben, amikor férfiak az utcalányokhoz hasonló viseletben és sminkben szeretnék bizonygatni teljes értékű nőiségüket.

Arról nem beszélve mennyire komolytalanná tesz egy pozíciót, ha valaki kinézete inkább egy drag queen határát súrolja, mint egy jogi védőét, mégha szakmailag valóban rátermett is az illető. Általában a buli ruhát szombat este húzzuk magunkra, nem a munkahelyünkre.

Legjobb tudomásom szerint a nők megjelenésével szemben kritikusabbak az emberek, csalódott lennék, ha egy transzneműt vállba veregetnének mellbimbó mutogatásért — és bátor coming out-ért —, míg egy nőt szimplán ízléstelennek hívnának hasonló megjelenés láttán.

Forrás: notthebee.com

A címlapkép forrása: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre