Szentkirályi Alexandra gazcsokorral készült Karácsony Gergelynek – VIDEÓ

Szentkirályi Alexandra a közösségi médiában közzétett videójában gazból kötött csokorral kívánt nyugdíjas éveire hasonló munkamentes időszakot Karácsony Gergelynek, mint ahogy az elmúlt öt évet töltötte.

Gazos területet kaszált kampányában a Fidesz főpolgármester-jelöltje a főváros X. kerületében a Kerepesi úton annak demonstrálására, hogy a főváros jelenlegi vezetése szerinte elhanyagolja a közterületek kezelését.

Vadvirágos Budapest helyett gazdátlan elhanyagolt dzsungelt kaptak a budapestiek Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármestertől

– fogalmazott Szentkirályi Alexandra, mielőtt hozzálátott a Kerepesi út közepén húzódó gazos terület lekaszálásához. Ez azt jelenti, hogy a főváros jelenlegi vezetése nem végzi el azt a munkát, amit elvárhatnak tőle a budapestiek. Vagyis azt, hogy ne csak egy-egy alkalommal a fotósok kedvéért dolgozzanak, hanem az év 365 napján.

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP fõpolgármester-jelöltje gazos területet kaszál a X. kerületi Kerepesi úton 2024. április 29-én annak demonstrálására, hogy a fõváros jelenlegi vezetése szerinte elhanyagolja a közterületek kezelését.
MTI/Máthé Zoltán

A város elhanyagolására, a nemtörődöm városvezetési modellre kiváló példa a Kerepesi út állapota – hívta fel a figyelmet. Ezzel szemben ő azt ígéri a budapestieknek – folytatta -, hogy nem ímmel-ámmal fog dolgozni azért, hogy Budapest egy élhetőbb, tiszta, karbantartott város legyen.

Oda fogok menni és megfogom a munka végét

– mondta. Olyan főpolgármester kell aki nemcsak szövegel, hanem odamegy, felgyűri az ingujját és megcsinálja a munkát – fogalmazott. Munkával meg lehetne oldani az utak állapotát, a P+R parkolók építését és azt, hogy sokkal tisztábbak legyenek a közterületek és ne egy gaztenger fogadja a városban élőket – vélekedett.

Az allergiások és a kutyások és a szülők biztos nem, de a kullancsok lehet, hogy örülnek. Ezt félve mondom, mert lehet, hogy a főpolgármester ki fogja találni, hogy ezek a helyek igazából kullancslegelők

– fűzte hozzá. A sajtótájékoztató végén Szentkirályi Alexandra bemutatott egy gyomcsokrot, amellyel hátralévő nyugdíjas éveire hasonlóan pihentető időszakot kíván Karácsony Gergelynek, mint ahogy az elmúlt öt évet töltötte.

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje és D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya fideszes polgármestere sajtótájékoztatót tart a X. kerületi Kerepesi úton 2024. április 29-én. 
MTI/Máthé Zoltán

D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya fideszes polgármestere emlékeztetett arra, hogy a kerületet behálózzák a főváros kezelésében lévő utak. Ezek műszaki állapota csapnivaló és a környezet karbantartását sem végzi el a fővárosi önkormányzat, miközben a kerület karbantartja a kezelésében lévő területeket. Lassan méteres gyom uralja a Kerepesi utat, ami nem csupán csúnya látvány, de egészségügyi problémákat, súlyos allergiás tüneteket okoz. Vagyis a főváros semmibe veszi a kőbányaikat – mondta D. Kovács Róbert Antal.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre