Az Osama Bin Lager lett a Hamásszal és terroristákkal szimpatizáló nyugatiak söre

A Hamász fiatal támogatói egyre inkább rajonganak a halott terroristavezér Oszama Bin Ladenért. Az al-Kaida terrorszervezet alapítójának egykori, Amerikának címzett levelét tömegesen osztották meg korábban, és a legtöbben helyeselték a benne megfogalmazott állításokat és a szeptember 11-i támadást. A Z generáció körében az Izrael-Hamász konfliktus kirobbanása után kezdődött az őrület a TikTok-on. Az újdonsült Bin Laden kultusznak lehet az eredménye, hogy megugrott a kereslet a halott terroristával kapcsolatos termékekért. Ilyen az Egyesült Királyságban forgalmazott Osama Bin Lager sör.

A sört gyártó Mitchell Brewing Co annyi rendelést kapott a weboldalán keresztül, hogy összeomlott az oldaluk, majd hamarosan elfogyott a termék, így a sörgyár kénytelen volt leállítani a weboldalon az értékesítést.

A BBC-nek nyilatkozva a cég tulajdonosa elárulta, hogy pár nappal ezelőtt elkezdtek özönleni a rendelések. Nap, mint nap arra ébredtek, hogy több ezer rendelés érkezett – mondta Luke Mitchell a lincolnshire-i Billinghay-ben működő Mitchell Brewing Co tulajdonosa. Emellett telefonon is folyamatosan keresik őket, hogy rendelést adjanak le.

A tulajdonosok nem hiszik, hogy a megnövekedett keresletnek köze lenne a Nyugaton egyre inkább tapasztalható, a Hamásszal és egyéb terrorista szervezetekkel szimpatizáló tömegek növekedéséhez, sokkal inkább a neten a közelmúltban felkapott fotóknak tulajdonítják a népszerűséget. Talán igaz, de meg kell jegyezni, hogy egyre több tiktokker a 9/11-es támadások jogszerűségéről beszél és Oszama Bin Laden kiállását dicséri. Szerintük az Egyesült Államok elleni terrortámadás inkább az ellenállás egy formája volt.

A Mitchell Brewing sörgyár egyébként a polgárpukkasztó névadásairól híresült el. Csapolt sörei közé tartozik a Putyin’s Porter és a Kim Jong Ale is. Az Osama Bin Lager esetében a logikai bukfenc ott van, hogy az iszlám tiltja a szeszesital fogyasztást, így Oszama Bin Laden esetében érdemesebb lett volna egy 0%-os radler sört készíteni.

Öröm az ürömben, hogy az Osama Bin Lager sörből származó bevételüket részben jótékony célra fordítják. Minden eladott hordó után a sörfőzde 13 dollárt adományoz a szeptember 11-i terrortámadásokban elhunytak hozzátartozóinak javára.

Címlapkép: Mitchell Brewing Co

Iratkozzon fel hírlevelünkre