Simicskó István: Mindkét választást a Fidesz-KDNP nyerte meg

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője hétfőn napirend előtti felszólalásában a parlamentben hangsúlyozta, hogy az eredmények alapján az EP-választást és az önkormányzati választást is a Fidesz-KDNP nyerte meg. Megköszönte a választók bizalmát és az aktivisták, segítők „fantasztikus munkáját”, ami – mint mondta – a siker alapja, záloga volt – olvasható a kdnp.hu-n.

Több mint kétmillió szavazat érkezett a Fidesz-KDNP jelöltjeire és békére

Simicskó István rámutatott:

rekordmagas volt a részvétel a választáson, amelynek tétje óriási volt, a háború vagy béke kérdése. A magyar választók a béke pártjára álltak, és több mint kétmillió szavazat érkezett a Fidesz-KDNP jelöltjeire és békére.”

Megjegyezte: a baloldalon súlyos problémák vannak, ez mindenképpen okot kell, hogy szolgáltasson az önvizsgálatra. A Momentumról szólva kiemelte: vigyázni kell a névadással, nomen est omen, a párt egy tova tűnő pillanatnak tűnik.

A KDNP frakcióvezetője kitért arra is, hogy az EU nem sokat tett azért, hogy béke legyen Ukrajnában. Hibát követ el, aki nem tanul a történelemből, józanságra, bölcsességre lenne szükség a mostani helyzetben. Bízik benne, hogy az erős jobboldali fordulat, ami több helyen bekövetkezett, elhozza a békét, és minél több olyan politikus kerül döntéshozó helyzetbe, aki a tűzszünetet és a béketárgyalásokat szorgalmazza – mondta.

Ideig-óráig lehet valaki divatos, de a választóknak elegük lesz, ha valakinek nincs semmilyen célja, karaktere és külföldről kapja a témáját

Rétvári Bence, a belügyi tárca parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke megjegyezte: a Mi Hazánk, a DK, az MSZP, de még a Párbeszéd is győztesnek tartja magát, egyedül a Jobbik tart majd tisztújítást az eredményeket látva. A Momentumnak van még országgyűlési mandátuma, de ide nem jönnek be, az EP-ben már nincs, így oda nem tudnak bemenni – összegzett.

Tanulságnak nevezte a folyamatosan „átöltöző”, ugyanazon embereket más pártszínekben előhozó baloldal számára, akik évek óta arról beszélnek, hogy az ország határain kívülről kell segítséget hozni és ennek megfelelően cselekednek, hogy a választók ezt előbb-utóbb nem fogadják el. Ideig-óráig lehet valaki divatos, de a választóknak elegük lesz, ha valakinek nincs semmilyen célja, karaktere és külföldről kapja a témáját.

Aki egy külföldi cég leányvállalata, az lecserélhető, epizódszereplő, ténylegesen momentum”

– fogalmazott.

A Fidesz-KDNP a magyar emberekben bízik – mondta Rétvári Bence, megköszönve a támogatásukat, amellyel „világos céllal” mehetnek Brüsszelbe – számol be a felszólaklásokról a Kereszténydemokrata Néppárt honlapja.

Forrás: Kdnp.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre