Egy történet Szent II. János Pál pápa vérfoltos ingjéről

Szent II. János Pál 2005. április 2-án halt meg. A néhai pápa azonban túlélt két merényletet, amelyek közül az egyik olyan ereklyét biztosított a híveknek, amelyet az egyház őrzött és tisztel ma is.

Irgalmas nővérek őrzik ezt a fontos ing-ereklyét Rómában, amely az 1981. május 13-i merényletből származó vérfoltokat tartalmazza. A hely azóta zarándokhellyé is vált.

„Még mindig láthatóak a pápa vérfoltjai az ereklyén, valamint három jól elkülöníthető lyuk”

– mondta az egyik nővér, majd hozzátette, hogy ugyan egy lövedék volt, de az az áthajtott ruhán hatolt át, így okozva több rést a ruhadarabon.

A szerzetesnő azt is elmondta, hogy az inget Anna Stanghellini nővér őrizte sokáig, majd adományozta a rendnek. Miután a pápát a merénylet után sürgősen műteni kellett, az orvosok az inget ketté vágták és ledobták a földre. Anna Stanghellini nővér úgy döntött, hogy felveszi és megőrzi, nehogy a szemétben végezze.

Az ereklye kiállítása sok látogatót vonz a és a nővérek beszámolója szerint többen osztoznak egymással II. Szent János Pál csodálatos közbenjárásáról.

A nővér egy példát is elmesélt, miszerint egy nőnek nem sikerült teherbe esnie, a gyermekáldás végül sikerült, miután minden nap elment imádkozni az ereklyéhez. Az orvosok szerint ellenben a gyermek és az édesanya is életveszélyes állapotba került, így a család csodát kért Szent II. János Páltól. Végül a gyermek megszületett és mind egészségnek örvendenek, a gyermeket pedig János Pálnak nevezték el.

Forrás: churchpop.com

A címlapkép forrása: worldhistory-photos.blogspot.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre