Betörtek egy kisszemináriumba Haitin, a rendőrség nem tett semmit

Megrongálták a Szentlélek Kongregáció kisszemináriumát Haiti fővárosában, Port-au-Prince-ben. A rendőrség, amely a közeli Nemzeti Palota elleni erőszakos támadást igyekezett visszaverni, többszöri kérés ellenére sem avatkozott be.

A spirituálisok tartományfőnöke, Raynold Joseph atya nyilatkozatában elmondta, hogy a bűnözők több mint hat órán keresztül folytatták a fosztogatást, gyújtogatást, rablást. Sebesültekről nem érkezett jelentés, négy autó kiégett, a többit megrongálták, az intézmény vezetőségi helyiségeit felgyújtották, az irodákat, a kollégiumot és az iskola termeit kifosztották. Megrongáltak hűtőszekrényeket, napelemeket, akkumulátorokat, a víztisztító rendszert, matracokat, számítógépeket és elektronikai berendezéseket.

A szerzetesek attól tartanak, hogy a támadás megismétlődhet

A haiti szerzetesek konferenciája mélységes fájdalmát fejezte ki a kaotikus helyzet miatt, amelyben Haiti lakossága ma él, és kifejezte szolidaritását a spirituálisokkal. Határozottan elítélték az egyházi intézmények elleni támadásokat, azok kifosztását, meggyalázását.

Állig felfegyverzett emberek támadnak egyszerű, alázatos emberekre, akik nem tesznek mást, mint szolgálják az egész lakosságot, különösen a legszegényebbeket

– írták közleményükben. Felháborodva a magán- és állami tulajdon elleni gátlástalan támadásokon, amelyek mások életét veszélyeztetik, a szerzetesi konferencia tagjai reményüket fejezték ki, hogy „minden politikai, polgári és vallási hatalommal rendelkező ember kitartóan munkálkodik majd együtt, hogy helyreállítsa a békét, megteremtse az igazságosságot ezen a földön, ahol hősök születtek, a szabadság hősei”.

Forrás és fotó: Vatican News

Iratkozzon fel hírlevelünkre