Híres olimpiai úszóbajnok köszönheti új életszemléletét keresztény mentorának

Adam Peaty háromszoros olimpiai brit úszóbajnok elárulta, hogy alig néhány hónapja mély, személyes válsággal és depresszióval küzdött, amelynek következtében kereste az egyensúlyt az életében.

„A vízben kezdődött… úszás közben sírtam” – emlékezett vissza a pillanatra, amely „megtörte”.

Mégis úgy nyilatkozott, hogy ezen a megpróbáltatáson keresztül megnyugvást talált a hitében. Elmondta azt is, hogy a törzsén lévő kereszt és az az alatti „fénybe” feliratú tetoválása a lelki újjászületését szimbolizálják.

Az úszó különféle támogatási formákban keresett menedéket, köztük Ashley Null teológusnál, aki a brit olimpiai csapat lelkésze volt.

Adam Peaty úgy nyilatkozott: „eljött egy nagy pillanat, amikor elmentem a templomba Ashleyvel, és hátul ültünk. Megértettem, hogy az emberek jobban elvesztek, mint valaha, hiszen hatalmas bölcsesség kell ahhoz, hogy hálát érezzünk azért, amink van. Úgy vagyunk programozva, hogy mindig többet akarjunk.”

A legnehezebb dolog félretenni a büszkeségedet és azt mondani: nem számít, mit keresel, vagy mit értél el. Mindannyiunknak egyenlőnek kell lennünk. De soha nem erőltetem rá [hitemet] az emberekre

– mondta az olimpiai bajnok.

Forrás: premierchristian.news

A címlapképen az aranyérmes brit Adam Peaty a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi 100 méteres mellúszásának eredményhirdetésén a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 26-án. Forrás: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Iratkozzon fel hírlevelünkre