A Bethel zenéjét hallva betelik a szívünk Isten jelenlétével

A Bethel Mucic csapata Isten megtapasztalható jelenlétéről énekel és tesz tanúságot

A Bethel Music zenéje úgy beszél Istenről, hogy közben az ő mai működését is megtapasztalhatjuk. A dicsőítő csapatot 2009-ben Brian Johnson és felesége, Jenn alapította, akik közösen irányítják és vezetik a Bethel Dicsőítő Iskola működését is. Emellett világszerte konferenciákat is tartanak ugyancsak a dicsőítésről. A zenei formáció első alkalommal 2011-ben, a Be Lifted High album kiadásánál állt össze. A lemez dalai Isten megtapasztalható szeretetéről beszélnek, amely képes megváltoztatni az ember életét pozitív irányban. Valahol a Bethel ars poeticája éppen ebben foglalható össze: Isten dicsőítése által a nemzetek élete átformálódhat az ő tökéletes terve szerint.

„Isten jelenléte a zenében képes megváltoztatni az emberek gondolkodásmódját, és megtalálni, hogy mi a feladatuk. Úgy érzem, hatalmas felelősséget kaptunk a zene által, hogy megfogalmazzuk mindazt, amit Isten mondott és tett. Ezért vágtunk bele ebbe az egészbe a különböző hangok és stílusok kipróbálásával” – nyilatkozta Brian Johnson, a Bethel Music alapítója.

A Bethel számos zenei albuma és projektje után a 2016-os Have It All című albuma révén lett közismert – nem kizárólag keresztény közegben. A zenei összeállítás különlegessége – tegyük hozzá, ereje – talán leginkább abban ragadható meg, hogy a rajta hallható zeneszámokat hétvégi, gyülekezeti istentiszteletek során rögzítették. Nem meglepő, hogy a kiadást több zenei díjra is jelölték. A dalok közül a No Longer Slaves című számot a Dove Awards, az Év dicsőítő dala díjjal ismerték el.

A későbbi lemezük Victory címmel Jozafát király a moabiták felett Isten erejével aratott győzelmét dolgozza fel. A dalok hitet tesznek amellett, hogy ha az ember minden ügyét Istenre bízza, és valóban ráhagyatkozik, az ellenség legyőzhető. Ezzel az üzenettel a dicsőítő formáció végigturnézta az Egyesült Államokat. Európában is több ország zenei toplistájának a vezetője lett.

Különleges öröm ezért, hogy az idei Ez az a nap! fellépői között köszönthetjük a Bethel elhivatott csapatát is a Puskás Arénában. „Már nagyon várjuk, hogy ott lehessünk Budapesten július 23-án az Ez az a nap!-on. Isten jelenlétének aktivitása megtapasztalható Európában. Már nagyon várjuk, hogy veletek énekelhessünk, felemelve Jézus nevét, és hogy együtt láthassuk, amint az ő dicsősége átjárja a nemzeteket” – mondta el magyarországi érkezésük előtti üdvözlő üzenetében Jonathan Helser a Bethel Music csapatából.

 

 

Elindult a készülődés lélekben is az idei Ez az a nap!-ra

Itt vannak a Dicsőítő Sziget 2022 fellépői – nem is akármilyen névsor

Megvannak az idei Ez az a nap! fellépői

Forrás: Bethel Music/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre