Keresztény könnyűzenei oktatási workshopot tartanak Veszprémben

Húsvét után, április 22-én Gável Gellért Szendrey Karper László díjas gitárművész, Szabó Balázs gospelénekes, Mező Misi előadó és Gável András, az Eucharist együttes vezetője és a Sacro Song keresztény könnyűzenei online képzések dicsőítésvezetés tanára, a Kovács K. Zoltán Alapítvány támogatásával és szervezésében, illetve a Szentkirályszabadjai Református Egyházközség társszervezésében keresztény könnyűzenei workshopot tartanak Veszprémben.

Az egy egész péntek délutánt felölelő képzést az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Egyházzenész Kántor-Gitáros felnőttképzésének tanárai és más meghívott előadók tartják a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán 15:00 órai kezdettel. A zenei alkalmon a részvétel díjtalan. A templomokban zenei szolgálatot ellátó gitárosok számára ajánlott, hogy magukkal hozzák a hangszereiket is. Előzetesen regisztrálni a www.refszentkiralyszabadja.hu oldalon szükséges – adta hírül a Veszprémi Érsekség Családpasztorációval foglalkozó irodája.

Kovács-Pifka Péter, a Kovács K. Zoltán Alapítvány kurátora az esemény elején köszönti majd az egybegyűlteket. Arra a kérdésre, hogy a keresztény könnyűzene képes-e átalakítani, jobbá tenni az emberek életét, az alapítvány kurátora korábban úgy nyilatkozott, hogy „ha jól csinálják, akkor mindenképpen. Ebben csak reménykedni tudok. Az evangelizációt a feladatunknak tekintem. Ebben hatékony eszköznek látom ezt a műfajt” – mondta Kovács-Pifka Péter.

Hagyományt teremtenénk a keresztény könnyűzenei minikonferenciával

A workshop különböző egységekre tagolódik, amelyek során teret kap az istendicséret. Szó esik majd a számítógépes programozás szerepéről is a keresztény könnyűzenében. Az előadások témái között hangsúlyosan megjelennek a dicsőítő lelki attitűd kialakításának szempontjai. Mező Misi a prozódia és a dalszerzés rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket. Gável Gellért a templomi, liturgikus hangszeres zenei kíséret igényes művelésével és a helyes hangszerhasználattal kapcsolatban fejleszti a résztvevők tudását.

A keresztény könnyűzenétől volt hangos Szeged városa

Sacro Song beszélgetések a jó zenéről

A zsolozsma éneklése lehetséges gitárkísérettel

Fotó: veszpreminfo.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre