Szabó Balázs énekes: A házasság nem csak egy papír

A házasságkötés nem csak egy papír.

Szabó Balázs a keresztény könnyűzene stílusában alkotó előadó művész. A Házasság Hetében a feleségével közösen megélt szövetségről posztolt. Sokan úgy vélekednek ma, hogy semmi szükség megházasodni, a szeretet a fontos, a papír már nem számít. Az énekes ezzel szemben rávilágít arra, hogy igenis van jelentősége a hivatalosan egymásra kimondott, életre szóló igennek.

„»Csak egy papír!« Nagyon szeretem, amikor azzal jönnek emberek, hogy a házasság csak egy papír. Erre rendszeresen azt kérdezem: akkor mégis miért nem kötsz házasságot? Iyenkor többnyire nincs válasz, vagy csak jön az ismétlés: az csak egy papír. Szerintem nem csak egy papír!

Ennél sokkal több: garancia, elkötelezetsség, jelkép, hűség, kitartás, gondoskodás, elfogadás, elviselés, törekvés a jóra, önmagam és az »én« helyett »mi«-vé válás. De mindenekelőtt szeretet. Olyan, amire a Szentírás azt mondja: isteni szeretet. Miért? Mert nem önös érdekű, nem önző. Nem befelé forduló. Adni igyekvő, kifelé forduló, önmagamon túlmutató, valaki másra figyelő.

Tanuló. Mert tanulom – mint egy jó pap, egészen holtomig –, hogyan szeressek jól, önzetlenül, miközben minél jobban szeretem életem másik felét, a házastársamat, annál boldogabb és annál szeretettebb vagyok én is.

Boldoggá tenni egyetlen embert, egy életen át – ez az igazi kihívás és kaland!

Szóval, ha csak egy papír, akkor mitől félsz? Az elköteleződéstől? A felelősségvállalástól? Attól, hogyha valami nem teljesen tökéletes, akkor nem tudod csak úgy eldobni, hanem kénytelen vagy megtanulni, hogyan kell megjavítani és közben szembenézni saját hibáddal és hiányosságoddal?

Segítek: ne félj! Elképesztő kaland, csodás utazás, semmivel sem helyettesíthető, vagy pótolható a házasságban megnyilvánuló szeretet.
Boldog Házasság Hetet kívánok!
* Bocs, most szólt a feleségem, hogy együtt kívánjuk…”

Szabó Balázs énekes

Maradjunk együtt akkor is, ha…?

Szabó Balázs és csapata új dallal indította az új évet

Katarzist éltem meg a NEK során – Szabó Balázs a Vasárnapnak

Fotó: pxhere

Iratkozzon fel hírlevelünkre