Szabó Balázs és csapata új dallal indította az új évet

Az elmúlt két év megpróbáltatásai talán elkeseríthetnek bennünket. A kiúttalanság érzésére azonban gyógyír lehet, ha a legnehezebb helyzetünk ellenére is elkezdjük Istent dicsérni az ő jóságáért. Szabó Balázs az új év kezdetén napvilágot látott dala éppen erről szól: reményt ad. Mindezt a 86.zsoltár dicsőítő lelkületéhez igazítva. Ez az ének minden bizonnyal a gyülekezeti életünk egyik kedvernc dicsérete lesz.

Szabó Balázs az Ámulatba ejt című dalával erőt szeretne adni minden helyzetben. Jó erre gondolni, különösen az új év kezdetekor, amikor tervezgetjük az előttünk álló időszakot, esetleg megfogadjuk, min változtatnánk szívünk szerint. Mindannyian tudjuk, hogy ezek a diadalmas fogadkozásaink tiszavirág életűek. Mégis lehetséges megtalálnunk a biztos, soha nem változó pontot, amelyhez bármilyen helyzetben visszatérhetünk.

„Ámulatba ejt, ahogy meglátom, Szerelmed erősebb mindennél a világon. Értem legyőzted a sírt, megmentettél, Soha nem hagysz el, amíg élek, elkísérsz…” – vallja meg a dal refrénje a hit lényegét.

– Az elmúlt két évet, ha jellemeznem kellene, leginkább a hullámvasút szót használnám. A 86. zsoltárban fogalmazza ezt meg hasonlóképpen. A szerző – ahogyan magam is ebben a nagyon terhelt, mögöttünk hagyott két évben – olykor őszintén kilép a nyugalmából. Szerintem ez teljesen normális, és rendben van. Mert a körülmények sokszor megnehezítik az ember életét. De Isten szeretete ezekben a vészterhes időkben sem szűnt meg, nem lett gyengébb, nem vesztett az erejéből, sőt – mondta el kérdésünkre a szerző, aki az Ámulatba ejt című új dalát a 86. zsoltár alapján írta.

– Én is hullámvölgyeket élek meg. De amikor mindezt Krisztusra nézve élem meg, észreveszem, hogy ő a mélység közepén is ott van velem, és megmutatja a kiutat.

Valahogy úgy, ahogyan Pál apostol is megfogalmazta ezt: „Amikor a próbatétel kellős közepén vagytok, utat nyit nektek, hogy kiszabaduljatok”.

A legmélyebb élethelyzeteinkben észrevett „apró csodák”, fényfoszlányok, reménysugarak mind Krisztustól vannak Szabó Balázs szerint. Az énekes a dal felvételének körülményeiről elmondta, hogy azt közösen rögzítették a zenésztársaival, akikkel szoros barátság köti őket össze. Ez a szinte családias közeg különleges erőt kölcsönzött az új év első napján megosztott dalnak

– Őszintén abban bízom, hogy ez a dalom is számos közösségben, templomban lesz majd a közösségi éneklés része. Remélem, hogy sokan fogják velünk együtt énekelni akár koncerteken, akár útközben az autókban, a lejátszási listákban. Együtt élhetjük át majd a csodát: Krisztusról zenélni, vagy énekelni egyszerűen felemeli az embert a padlóról – mondta Szabó Balázs keresztény dalszerző, előadó.

Gável András

 

 

Katarzist éltem meg a NEK során – Szabó Balázs a Vasárnapnak

A kiemelt kép forrása: Tót Attila/Eucharist

Iratkozzon fel hírlevelünkre