Üzenet Karácsonynak: Budapest köszöntötte Jézust!

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hetében a főváros jelenlegi vezetése gondolt egyet, és a hazánkba pár nappal később ellátogató Ferenc pápától kölcsönzött, leginkább kontextusából kiragadott idézetekkel üdvözölte az egyházfőt: „Budapest üdvözli a Szentatyát!” Természetesen a citátumok a maguk módján vallásos, a lehetnek így is keresztények Istentől elrugaszkodott vélekedéseit igyekeztek alátámasztani. A helyzet úgy alakult, hogy Ferenc pápa a Statio Orbis szentmisén elmondott szavai tökéletesen kitisztázták az irányvonalat. Karigeri megint felsült, szegény…

Pride kontra NEK körmenet

Arról a színváltós, kaméleon főpolgármesterről van szó, aki a pride-felvonuláson nem is olyan régen éppen a kereszténységére hivatkozva állt a homoszexuálisok és transzneműek menete mellé. Nem mintha szerencsés lenne párhuzamba állítani a pride-ot az eucharisztikus processzióval, de azért mindenképpen beszédes, hogy az Oltáriszentség tiszteletére és imádására megtartott szombati körmenet kenterbe verte a szivárványosok Andrássy úti vonaglásait – már a számok szintjén is. És akkor még nem beszéltünk a lelki és szellemi vonatkozásokról.

Valamiért azonban a NEK istendicsérettől zengő, több százezres „demonstrációjáról” a különböző médiumok leginkább hallgattak. Biztosak lehetünk abban, hogy a kongresszust követő napokban nem fogunk olyan főváros által kifüggesztett plakátokkal találkozni, amelyeken az állna – mondjuk a gyertyás körmenet leginkább magyar hívekből álló tömegének képeivel –, hogy: „Budapest köszönti Jézust!”

Büszkeség és balítélet: Karácsony a Pride-on

A főpolgármester bizonyára most erősen hallgat. A kereszt vállalása és a döntés Jézus mellett már nem passzol bele az aberrált, kifacsart kereszténység képébe. Mert abba az „életszemléletbe” – ha másért nem, minimum néhány többlet mandátumért – bele kell tuszakolni az LMBTQ tételeit.

Kaméleon Geri

Hozzátenném: lehet, hogy hitelesebb lett volna a főpolgármesternek egy efféle fotót posztolnia a Hősök terén felállított kongresszusi oltárral a háttérben. De nem, a főváros vezetője úgy látta taktikusabbnak, hogy népi ruhába öltözött keresztény, feltehetőleg minden nap a rózsafüzért imádkozó asszonyok magyaros karéjával veszi körül magát.

A főpolgármester kaméleon taktikájának – értsd: gerincbetegségének – már nem az első felvonását láthatta a nagyérdemű. Ugyanez a „pálfordulás” már a stadionok kérdésében is felfedezhető volt. Hogyan is hihetnénk el akár egyetlen szavát egy ilyen vezetőnek?

Az eucharisztikus kongresszus nem ér véget: folyt. köv.

Jézus Krisztus jött Budapestre

Megérkezett a Szentatya vasárnap. Sok százezer javarészt magyar és kisebb számban nemzetközi keresztény katolikusnak és más felekezethez tartozónak hozta el a remény üzenetét, amelyet egyedül a keresztben találhatunk meg. Nem tudott – és nem is akart másról beszélni –, kizárólag Krisztusról.

Amíg Karácsony Gergely alattomos, kiragadott és csúsztatott üzeneteivel mindössze látszólag köszöntötte a hazánkba az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra látogató Ferenc pápát, elfelejtette, vagy nem akarta észrevenni, hogy a katolikus egyházfő az egyház egységét jelenítette meg. Krisztust a maga titokzatos testében. A NEK-en maga Jézus Krisztus vonult be Budapest utcáira. A hit szemével látó tömegek vallották meg a szombati gyertyás körmeneten, hogy közöttük van szentségi formában, az átlényegült kenyér színében az élő Jézus.

Ahogyan virágvasárnap bevonult „Izrael királya, Dávid fia” Jeruzsálembe, ugyanígy vonult be szombaton, és a pápa személyében vasárnap, Budapestre Jézus Krisztus. A kérdés, hogy mit kezdünk vele és az ő messiási üzenetével? Ma is lesz, aki elítéli majd, csak mert fenyegetni fogja a betegesen berendezett hatalmát? És ma is lesz, aki odaáll Jézus keresztjéhez, hogy a Megváltó sorsában osztozzon – immár nem csodálatból, hanem a döntés gyümölcseként megszülető tanítványiság okán.

Gável András

 

Nem értik

Családok Jézusban – az egyház és a társadalom jövője a Margitszigeten gyűlt össze

A kiemelt kép forrása: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián

Iratkozzon fel hírlevelünkre