Dicsőítő szentségimádás az Eucharist együttessel a NEK-en

Az Eucharist együttes az Oltáriszentségben jelenvaló Jézust dicsőíti zenéjével, szeptember 8-án a kelenföldi Szent Gellért-templomban.

Javában zajlik az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. Programok és előadások gazdag kínálatából válogathatunk. Az Opus Sanctissimae Trinitatis közösség a papok és a püspökök lelki megújulásáért imádkozik. Szeptember 8-án, Kisboldogasszony ünnepén a kelenföldi Szent Gellért-templomban várnak mindenkit, aki szeretné átadni az életét Istennek. Az ünnepi szentmisén és az azt követő, közbenjáró imaszolgálattal egybekötött dicsőítő szentségimádás alatt – ahogyan eddig is – az Eucharist együttes tagjai vezetik majd az Oltáriszentségben jelenlévő Jézus zenei dicsőítését. Az alkalom 17 órakor kezdődik.

Nem újkeletű, hogy az Eucharist csapata dicsőítő szentségimádáson szolgál. Még híre-hamva sem volt annak, hogy Budapesten rendezik meg az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, a zenekar már akkor hordozta a magasztalásnak és imádásnak ezt a különleges lelkületét. Mondhatnánk, hogy a nevük is kötelezi őket erre, de sokkal inkább egy élő és eleven tapasztalatból fakad szolgálatuk eucharisztikus aspektusa.

Közösen énekelhetjük majd az 1938-as világkongresszus dicsőítő zenei köntöst kapott himnuszát. Együtt zenghetjük majd az áldozás során, hogy befogadjuk az életünkbe a „Tápláló szent kenyeret”. Kisboldogasszony ünnepének alkalmából, Jézus édesanyjának köszöntésére, közösen énekelhetjük majd Szilas Imre „Üdvözlégy, Mária” megzenésítését is, amelynek különlegessége, hogy maga a szerző is jelen lesz az eseményen.

Az Opus Sanctissimae Trinitatis – vagy magyarul: a Szentháromság Műve – közösség és a papi, illetve laikus társult tagjainak küldetése, hogy életüket,

imáikat és áldozataikat Istennek ajánlják fel a papok és a püspökök lelki megújulásáért,

akik keze között Jézus akaratából az egyszerű ostyakenyér az ő valóságos testévé lényegül át. Nagy szükség van tehát lélekben hordozni Jézus Krisztus paptársait – vallja a közösség.

A sok éve, időről-időre meghirdetett megújulási imaalkalmak célja, hogy a közösség tagjai megerősítsék lelki felajánlásukat Jézusnak, aki folyamatosan alakítja az ő életüket. A jelenlévők a közbenjáró imaszolgálat során

Jézus gyógyító érintését tapasztalhatják meg:

átadják lelki gondjaikat Istennek, és elfogadják az ő tökéletes szeretettel megformált tervét az életükben.

Szeptember 8-án ennek a rendszeres, hagyományos imaestnek lesz helyszíne a kelenföldi Szent Gellért-templom. A délután 17:00 órakor kezdődő szentmise illeszkedik a NEK erre a napra meghirdetett plébániai programjaihoz. A dicsőítő egyházi könnyűzene közismert énekei fiatalnak és idősnek egyaránt lehetőséget biztosítanak, hogy az eucharisztikus Jézust imádják és dicsőítsék.

 

 

Az Eucharist Zenekar ráhangolt a NEK-re

Minden forrásom belőled fakad – dicsőítő szentségimádás az Eucharisttal

Iratkozzon fel hírlevelünkre