Minden forrásom belőled fakad – dicsőítő szentségimádás az Eucharisttal

A koronavírus-járvány első hulláma miatt 2021-re elhalasztott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra történő felkészülés jegyében az Opus Sanctissimae Trinitatis Közösség újra megrendezi a „Krisztus Forrás” elnevezésű dicsőítő szentségimádási alkalmat Veresegyházon, a Szentlélek templomban. A 2020. szeptember 12-én 20:00 órától kezdődő eseményre a szükséges egészségügyi előírások betartása mellett várják az érdeklődőket.

A katolikus egyház mind a mai napig őrzi és vallja az Eucharisztia titkát. Jézus Krisztus igéretéhez ragaszkodva hiszi, hogy a szentmisében a kenyér (ostya) és a bor átlényegül Jézus testévé és vérévé, amely mindaddig megőrzi ezt az átlényegített státuszát, ameddig a kenyér kenyérsége és a bor borsága nem veszít értékéből. 

Ily módon a katolikus hívek nem egy szimpla tárgy előtt borulnak le a szentségimádások során, hanem Jézus Krisztus előtt hódolnak, aki ilyen formán is valóra váltja mennybemenetele előtti utolsó szavait:

„Veletek vagyok a világ végéig”.

Ebben a hódolatban már-már a mennyei trónterembe léphetünk be, ahol szüntelenül a megölt, ám élő és győztes Báránynak zeng a dicséret. A mi Istent magasztaló földi dalaink egyesülnek a mennybéliek énekével. Isten előtt állhatunk, kitárhatjuk előtte a szívünket, miközben ő válaszol és gyógyít. Tőle indul ki minden, ami élteti az életünket, ahogyan a kongresszus mottójául választott zsoltárvers is erre utal: „Minden forrásom belőled fakad”.

A „Krisztus Forrás” dicsőítő szentségimádás a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusre történő felkészülés jegyében indult el. Ez az idő Isten ajándékaként most egy évvel meghosszabbodik, így azoknak is lehetőségük lesz az alkalmon részt venni, akik eddig még nem hallottak róla. A zenei szolgálatot az Eucharist együttes végzi a szeptember 12-ei, veresegyházi eseményen is.

További olvasásra ajánlott írásunk:

Olyanok leszünk, mint a folyóvíz mellé ültetett fa

 

A kiemelt képet Penyigei László készítette.

Iratkozzon fel hírlevelünkre