Szikora Robi: A szentmisével teljes az életem

Szikora Róbi éneke az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szentmiséjén.

A Krisztus testében és vérében való találkozás a kommunió része, bármelyik templomba is megyek – vallotta meg a NEK Ők Tizenketten című műsorának vele készült beszélgetésében az Eucharisztiába vetett hitét Szikora Robi, aki az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnöki feladatait látja el.

„Minden országban vagy városban, ahol vagyok, elmegyek szentmisére. A menedzserem vért izzad, amikor olyan helyre érkezünk, amelyik inkább protestáns, hogy megtalálja nekem a szentmise lehetőségét egy katolikus templomban” – mesélte az R-GO énekese az interjúban, aki úgy érzi, felborul az életritmusa, ha ezt nem tehetné meg. Az előadó hozzátette:

„én ezzel vagyok teljes, a szentmise a forrása mindennek.”

„Ha az Atya már megterített a Fia esküvőjén, akkor ne utasítsad vissza, Robi, a meghívást,” – érzékeltette az előadóművész, miért jelenti számára a forrást az Oltáriszentség és a szentmise – „és akkor én boldogan ott vagyok, felveszem a fehér ruhámat, és bemegyek a vacsorára, ahol együtt vagyunk Jézussal. Ő azt mondta, aki eszi az én testemet és issza az én véremet, abban örök élet van.”

Szikora Robi szeptember 5-én, a NEK nyitó szentmiséje előtt csodálatos erővel és hitvallással adta elő az „A könyv” című szerzeményét a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola közreműködésével, amely minden bizonnyal a jelenlévők szívéig vitte Jézus Krisztus benső szemünkkel meglátható arcát.

Szikora Robi a Vasárnapnak: A Jóisten küldötte lettem

Popsztárok, akik megvallják hitüket

A kiemelt kép forrása: Vasárnap.hu/Gável András

Iratkozzon fel hírlevelünkre