2022 őszén ismét Forráspont!

ForrásPont

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületi éveiben kezdődött az egynapos találkozók története, amely joggal vált etalon eseménnyé a katolikus fiatalok számára. Ahogyan annak idején a Nagymarosi Ifjúsági Találkozók magasan lobogó fáklyaként jelezték az utat, a ForrásPont alkalmai igyekeznek irányt mutatni a ma még a kommunizmusnál is hamisabb kihívások sötét erdejében.

A Forráspont valódi találkozási lehetőség Jézussal és egymással. Ezekből a minőségi pillanatokból egyre kevesebb adatik meg a fiatalok számára. Az Oltáriszentségben jelen lévő Krisztus körül azonban minden adott ahhoz, hogy egy igazán értékes napot tölthessenek el a fiatalok. 

A keresztény könnyűzene stílusában végzett közös dicsőítés, ének, tanúságtételek és szentségimádás alkotja a nap programjának gerincét. Az első ilyen rendezvényen már tizenkétezer fiatal kapcsolódott be az ünneplésbe Magyarország különböző részeiről, de még a határon túli területekről is. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai úgy érezték, hogy az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK) követő években is folytatni kell a megkezdett találkozók évenkénti alkalmait.

Az eucharisztikus kongresszus nem ér véget: folyt. köv.

Az egyik résztvevő így összegezte a NEK Forráspont a Budapest Arénában tartott 2021-es eseményét: „Itt jöttem rá, hogy tényleg minden forrásom Jézusból fakad. Látva a sok különböző embert, mindenki egyenlő volt az Eucharisztia előtt!

Csodálatos érzés volt, és egy hatalmas kaland.”

2022 őszén tehát ismét lesz Forráspont. A szervezők már a dátumot is nyilvánosságra hozták. Az eseményre elindult a regisztráció. Hívnak minden 15 és 30 év közötti fiatalt, hogy töltekezzenek együtt Jézus jelenlétében. Az esemény zenei hátterét a Forráspont Band és a 4 Akkord Show Kórus biztosítja.

Ami az eucharisztikus kongresszuson elkezdődött, nem állhat meg – állapítottuk meg sokan a NEK befejezését követően. Jézus indít bennünket, hogy ezt folytatnunk kell. Az eucharisztikus kongresszusnak tavaly ugyan bejelentették az új helyszínét. Nekünk, magyaroknak azonban a java még csak most kezdődik a kapott kincsek kamatoztatásával. Ne ássuk el azokat! Legyen még szimpózium, dübörögjenek a városban időről időre a missziós színpadok. Minden évben vagy minimum néhány évente gyűljenek össze a magyar családok és közösségek a Margitszigeten.

A Forráspont pedig továbbra is tüzelje fel a fiatal generáció lelkét Jézus jelenlétében! Folyt. köv. Ezúttal szeptember 17-én a BOK Csarnokban.

 

Forrás: Mária Rádió Magazin

 

Itt meghallgathatjuk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus régi-új himnuszát

Már 150 ezren hallgatták meg a NEK nem hivatalos himnuszát

Fotó: ForrásPont hivatalos oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre