Azbej Tristan: Magyarország keresztény mivolta teszi lehetővé más vallási kisebbségek, vagy éppen az ateisták jelenlétét

Szent István király ünnepén Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára Facebook-bejegyzésében a magyar ateisták keresztényellenes kampánya ellen szólal fel. A kereszténydemokrata politikus szerint a szervezet megfeledkezik arról, hogy éppen a keresztény kulturális keret teszi lehetővé számukra, hogy elindítsák a kampányt, amellyel sok keresztényt megbántanak.

Az államtitkár arra reagált, hogy a magyar ateisták szervezete kampányt indított, mert elegük van a „keresztény Magyarország szólamából”. A politikus bejegyzésében azt írja:

„a szervezet megfeledkezik arról, hogy éppen a keresztény kulturális keret az, amely lehetővé teszi számukra, hogy szabadon indítsanak el egy olyan kampányt, aminek a keresztényellenes felhangja sokakat sért vagy provokál”.

Hozzáteszi, hogy „sok nem keresztény kultúrájú országban a vallástalanság ugyanúgy büntetendő, mint a vallási kisebbséghez – például az üldözött keresztény közösségekhez – tartozás”.

Emellett Facebook oldalán arra is felhívja a figyelmet, hogy a kampány mondanivalójával ellentétben a kereszténység nem egy „szólam”, hanem egy kultúra, egy értékrend, a bibliai tanításba vetett hit.

„Hiszünk az ember méltóságában és egyéni felelősségében, hiszünk az együttérzésben, a másik felé való odafordulásban, az emberi közösségek fontosságában, hiszünk a közjóban, a békében, az igazságos rendben” – írja.  

Bejegyzése végén hozzáteszi,

ha Szent István annak idején nem a keresztény kulturális alapra helyezte volna a magyar nemzetet, az nem élte volna túl az elmúlt ezer év viszontagságait. Ebből kifolyólag „a keresztény örökségünk megtagadása önsorsrontó” és „eleve kudarcra ítéltetett”.

Forrás: Facebook/ Azbej Tristan

Nyílt támadás a kereszténység ellen Magyarországon

Kép: Vasarnap.hu/ Tóth Gábor

Iratkozzon fel hírlevelünkre