Elhunyt Berkecz Franciska szociális testvér

Elhunyt Berkecz Franciska

Az Őrtüzek Imádság Háza vezetője július 18-án hazatért az égi hazába. A közösség, amelyet hűségesen vezetett a dávidi dicsőítés újszövetségi megvalósítója a Jelenések könyvére épülő „hárfa és csésze” imamodellt alkalmazva. Sajátos imaformáik a keresztény könnyűzenei dicsőítéshez kapcsolódnak. Berkecz Franciska szociális testvér immár célba ért, és a mennyei trónteremben színről-színre folytathatja Isten dicsőítését, amelyet idelenn tökélyre fejlesztett.

Belépés mennyei trónterembe

„A Jelenések könyvének negyedik és ötödik fejezete a mennyei trónterembe vezet el bennünket. Az Atya a trónon ül – szépsége leírhatatlan és felfoghatatlan. Karneolhoz és jáspishoz hasonlítja a szent író. Ebben a teremben ott áll a Bárány is. Látunk rajta kívül még négy élőlényt teli szemekkel. Ők szüntelenül dicsérik Istent. Azért van annyi szemük, hogy szüntelenül csodálhassák Isten szépségét. Az Isten előtt álló huszonnégy vén leteszi a koronáját, és szüntelenül dicsőíti őt: »szent, szent, szent az Úr!« A leölt, mégis élő Bárány ugyanilyen hódolatban részesül, amelyhez az angyalok serege is társul. Mindeközben a hívők imájának füstje felszáll a földről a trónterembe” – nyilatkozta korábbi interjújában a Pengető rovatnak a szociális testvér.

Berkecz Franciska szüntelenül ápolta önmagában a közösségük alapítójának eleven vízióját is. „Slachta Margitnak, az volt a víziója, hogy mi, szociális testvérek, munkálkodjunk a társadalom átalakulásáért sokféle szolgálattal, de emellett legyenek olyan szociális testvérek is, akik szüntelenül Istenhez kiáltanak és imádkoznak. Fontosnak tartotta, hogy kérjük a Szentlélek kegyelmeinek kiáradását azért, hogy az egyes ember és a magyar társadalom újjászülessen a Lélek által. Margit testvér azt mondta: dolgoznunk kell azon is, hogy Európa megkeresztelkedjen a Szentlélek által” – hirdette és élte mindennap a testvér.

Vízió másképpen

Az Őrtüzek Imádság Háza létrejöttével és működésével Slachta Margit citadellai elképzelését látta megvalósulni. Ebben a szüntelen imádságban a nem katolikus keresztény felekezetekkel is nyitott szívvel, de mindvégig katolikus hittel működött együtt, keresve Jézus egység iránti vágyát. 

Az európai társadalmi rendszerek szétesőben vannak – Berkecz Franciska a Vasárnapnak

Vallotta: „Nekünk, keresztényeknek oázisokat kell kialakítanunk a Szentlélek indíttatására, a szeretet és ima helyeit. Az imádság háza is egy ilyen lelki oázis lehet. Láthatóan az eddigi társadalmi rendszerek itt, Európában, szétesőben vannak. Minden inog, az emberi élet alapjai kérdőjeleződnek meg. Ám Isten országa tovább épül.”

A dicséret áldozatában szüntelen

Berkecz Franciska elkezdett missziója tehát mireánk vár. Hittel kijelenthetjük, hogy a mi imáink és énekeink a mennyei trónteremben egyesülnek majd az égi hazába költözött szociális testvér istendicséreteivel. Nem búcsúzunk tehát, hanem egyesítjük erőinket hittel és istenszeretettel. 

Gável András

 

 

Justin Rizzo: A dicsőítés mindennap odaadni a szeretetemet Istennek

Essen szerelembe az egyház Jézussal – Kovács Frigyes a Vasárnapnak

DJ-ből dicsőítő lettem – Flach Ferenc a Vasárnapnak

Iratkozzon fel hírlevelünkre