Harang szól mindenfelé az évi 42 millió meggyilkolt emberért

Ferenc pápa megáldotta az életpárti „vándorharangot”, amely a missziós keresztek mintájára útjára indult Lengyelországban, felhívva mindenkinek a figyelmét arra az évente 42 millió életre, amelynek az anyaméhben vetnek véget.

Június 29-én a „Meg nem születettek hangja”-harang megérkezett a délkelet-lengyelországi Kolbuszowába.

A szentatya volt az első ember, aki megkongatta a harangot, miután áldását adta rá a Vatikánban még 2020. szeptember 23-án. Ez a harang „kísérjen minden eseményt, amely a fogantatáskor kezdődő és a természetes halálig tartó emberi élet értékére emlékezik”– jelentette ki Ferenc pápa.

A közel egytonnás bronz harangot Jan Felczyński harangöntödéjében készítették, Przemyślben.

A köpenyét egy DNS-spirállal illetve egy magzat ultrahangfelvételével díszítették. A harangba belevésték az ötödik parancsolat szövegét, illetve Jeremiás próféta könyvének egy versét is: „Mielőtt megalkottalak anyád méhében, már ismertelek; mielőtt megszülettél volna​, fölszenteltelek.”

Bogdan Romaniuk, a lengyel Igent az Életre Alapítvány alelnöke elmondta, hogy már más országokból is megkeresték őket, hogy segítsenek olyan harangok elkészítésében, amelyek a meg nem született gyermekek méltóságára figyelmeztetnek.

„Megkeresett bennünket egy életpárti szervezet Ecuadorból. Komoly tárgyalásokba kezdtünk egy harang elkészítését illetően. […] Ukrajnából is érkezett hasonló kérés”– közölte Romaniuk.

A lengyel alkotmánybíróság tavaly októberben határozott úgy, hogy a rendellenességgel rendelkező magzatok abortálása alkotmányellenes.

A döntés következtében hatalmas tüntetés- és erőszakhullám indult meg Lengyelországban. Egyes erőszaktevők még arra is vetemedtek, hogy az országot a kommunista diktatúrából kivezető szentéletű II. János Pál szobrait is meggyalázzák.

Összecsaptak a rendőrökkel Varsóban az abortusz szigorítása ellen tüntetők

A Sor(o)s keze Lengyelország felett

Iratkozzon fel hírlevelünkre!