Dicsérd Istent akár gitáron – még ügyesebben

A Kovács K. Zoltán Alapítvány keresztény könnyűzenét támogató pályázatot hirdet

A nyári, oktatási szünidőben a keresztény popzenét, illetve az egyházi könnyűzenét művelők számára kiváló lehetőség nyílik, hogy zenei tudásukat még magasabb szintre emeljék. Ennek megsegítésére, a Magyar Kormány támogatásból a Kovács K. Zoltán Alapítvány keresztény könnyűzenei képzés támogatására pályázatot hirdet. A program célja, hogy a keresztény könnyűzenei képzésekhez elsősorban zene-, illetve énektanár, valamint próbaterem és technikai eszközök bérlésének költségéhez hozzájáruljon. Érdemes tehát idén is élni ezzel a lehetőséggel.

A tavalyi évhez hasonlóan a Kovács K. Zoltán Alapítvány újra pályázatot hirdetett meg a keresztény könnyűzenei előadók magasabb színvonalú tevékenységének elősegítésére. A szervezet újra jelét adta, hogy elkötelezett az egyházi zenei műfaj fejlődése mellett. 

Körvonalazódik a keresztény könnyűzene oktatási projektje

A most kiírt felhívásra azok a zenekarok, egyházi szervezetek, informális csoportok, természetes személyek, civil szervezetek pályázhatnak, akik a helyi plébánia, egyházközség, helyi vallási közösségek zenei munkájában, szolgálatában a helyi vezető által igazolhatóan aktívan részt vesznek.

Az alapítvány támogatni kívánja a keresztény könnyűzenei képzéseket, tanfolyamok szervezését és megvalósítását. A támogatás kiemelt célja, hogy azáltal erődödhessen a közösségi összetartozás, és fejlődjön a zenei előadókészséget. Ezért pályázni lehet minden olyan tevékenységre, amely a könnyűzenei képzéshez közvetlenül hozzájárul.

Ilyen tevékenységek lehetnek a zene- és énektanár óraadói díja, a próbaterem bérleti költsége, a technikai eszközök
kölcsönzési díjai, valamint a zenei tevékenységhez szükséges terembérlet díjának kifizetése (előadói honoráriumok, oktatói díjak, oktatáshoz kapcsolódó kiadások). A pályázati támogatás nem járul hozzá valamilyen hangszer, vagy más zenével összefüggő eszköz vásárlásához.

A pályázati kiírás keretében támogatott projektek támogatási és megvalósítási időszaka 2021. július 1-től 2021.  szeptember 30-ig tart. Az elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás összegének felső határa 300.000 Ft.

A beadási határidő: 2021. június 23.

A támogatási kérelmet elektronikus vagy postai úton lehet benyújtani. Elektronikus beadás esetén az info@kkza.hu címre küldött levél a tárgyába az „könnyűzenei képzés támogatás 2021/1” szöveget kell írni, idézőjelek nélkül. Postai benyújtás esetén a pályázatot 1 eredeti (hitelesen aláírt) példányban, A/4 oldalakra nyomtatva, egy helyen összetűzve kell beküldeni, a borítékon az elektronikus levél tárgyával azonos megjelöléssel a Kovács K. Zoltán Alapítvány címére (1111 Budapest, Bartók Béla út 51. I.3.)

Csatolandó dokumentumok:

Bővebb információt a pályázati felhívásban találhatunk.

A Sacro Song a dalok mélyére nézett

Katolikus Zenei Tábor idén nyáron is lesz

Online keresztény könnyűzenei képzés indul Sacro Song néven

Fejlődj velünk: ne állj meg az első gitárleckénél!

Iratkozzon fel hírlevelünkre