Keresztény jogászok fogtak össze Spanyolországban a keresztény jelképek lerombolása ellen

Eltávolított spanyol kereszt

Nyugat-Európában szinte mindennapi jelenségnek mondható a templom- és keresztrombolás. Portálunk többször beszámolt már ezekről a jelenségekről. A neomarxista-baloldali-szocialista erők mindent megtesznek a kereszténység ellen, ott támadják őket, ahol csak érik. A V4NA nemzetközi hírügynökség számolt be egy nemrég történt esetről. Casar de Cáceres spanyol város szocialista polgármestere, Rafael Pachecó döntése szerint el kell távolítani a keresztet a város központjában lévő térről és a helyére modern szobrot kell állítani.

Nem hagyják magukat a spanyol keresztények

Spanyolország keresztény, vallásos ország hírében áll, azonban a neomarxista erők metapolitikai terjeszkedésének ezen tény sem szabhat gátat. Szerencsére egy keresztény jogász szervezet, a Keresztény Jogászok Spanyol Egyesülete (AEAC) bíróságon támadta meg a szocialista polgármester sokakat felháborító döntését. Annak ellenére, hogy az AEAC keresletet nyújtott be – vallási jelkép megőrzését célzó óvintézkedések iránti kérelemmel – a kereszt eltávolítása ellen a bíróságon, a vallási jelkép eltávolítását már meg is kezdték.

Május 25-én reggel kezdték el a spanyol település polgármesteri hivatalának emberei elbontani a kereszt gránit alapját, majd daruval a városi temetőbe szállították.

A kereszt több mint 25 éve állt a város főutcáján lévő téren. A polgármester szerint – aki a Spanyol Szocialista Munkáspárt tagja – a keresztet azért kellett eltávolítani, mert az a Franco-rezsim támogatóinak nézeteit népszerűsítette. A jobboldali Néppárt (PP) egyik csoportja ekkor hangsúlyozta:

a kereszt vallási és nem francoista jelkép.

A baloldali politikai csoportok által gyakran alkalmazott módszer, hogy a kereszténységet egy-egy diktatúrával, vagy annak képviselőivel mosnak össze. Azért érdekes ez a képzettársítás, mert véleményük szerint például Karl Marxnak semmi köze nincsen a kommunisták által elkövetett népirtásokhoz, ezért lehetséges például, hogy nemrégen egy németországi településen szobrot állítottak a kommunista ideológusnak.

Vallási diszkriminációt követhetett el a polgármester

Az ügyvédek szerint a szocialista polgármester a nemzeti örökség ellen követett el bűncselekményt a kereszt eltávolításával; visszaélt hatalmával és vallási diszkriminációt követett el. A konzervatív jogászok azt követelik, hogy a polgármestert tiltsák el hivatalától. Polonia Castellanos ügyvéd szerint a polgármester annak tudatában rendelte el a kereszt eltávolítását, hogy a bíróság megelőző intézkedések alkalmazását fontolgatta a keresztény jelkép megőrzése érdekében. 

A polgármester a kereszt helyére egy fémből készült installációt helyezne el, amelynek megálmodója Santi Senso spanyol színész. Az emlékmű még nincs készen.

Casar de Cáceres központi honlapján az is látható, hogy a város egyik intézményének homlokzatán a település jelképe mellett

egy szivárványszínű LMBTQ-zászló is helyet kapott.

Így már talán nem meglepő, hogy honnan is fúj valójában a szél.

A köztéri installációk, szobrok, jelképek lényeges elemei a metapolitikának. Emlékezzünk csak vissza a tavaly nyári egyesült államokbeli rasszista Black Lives Matter mozgalom tombolására. Számos elismert amerikai politikus és katonatiszt szobrát döntötték le, ezzel „visszafoglalva” a köztereket. De közeli példának ott van a ferencvárosi szivárványszínű BLM-szobor, melyet a baloldali városvezetés állított ki egy téren. Ebből is látszik, hogy a magyar baloldal ugyanabból a szélsőséges neomarxista és kereszténygyűlölő lobbi része, amely nyugaton templomokat és kereszteket rombol. A Vasarnap.hu hasábjain is jelent már meg ezzel kapcsolatban egy cikk, mely azt boncolgatta, mi várhat a magyar keresztény emberekre, amennyiben a baloldal megnyeri a jövőre esedékes országgyűlési választást.

Mire számíthatnak a keresztények, ha 2022-ben győz a baloldal?

Embernyi fakeresztet döntött le egy templom tetejéről egy férfi Londonban

Bolsevik szoborállítgatás egy évszázada és ma

Kiemelt képünkön az eltávolított kereszt. Forrás: abogadoscristianos.es

Iratkozzon fel hírlevelünkre!