Mire számíthatnak a keresztények, ha 2022-ben győz a baloldal?

Hargita

A honi és a külföldi példák arra engednek következtetni, hogy amennyiben a magyarországi baloldal 2022-ben újra megragadja a hatalmat, szívfájdalom nélkül fog rárontani az egyházra és a vallásos emberekre.

Szinte már nem telik el úgy egy hét Magyarországon, hogy valamelyik baloldali újság, politikus, közszereplő, vagy párt ne intézne támadást a kereszténység ellen. Ezek a megnyilvánulások a legtöbbször azt a jól bevált módszert követik, hogy nevetség tárgyává teszik mind az egyházat, mind a keresztény embereket. (Levéltári dokumentumok bizonyítják, hogy amikor Jászi Oszkár 1911-ben a szélsőségesen magyar- és keresztényellenes Martinovics szabadkőműves páholy főmestere lett, székfoglaló beszédében kifejtette, valami ellen úgy lehet a leghatékonyabban harcolni, ha nevetségessé tesszük. Pontosan ezt alkalmazza a magyarországi baloldal is.)

A gyalázkodók névsora igen hosszú, ezért nem is lehet mindenkit megemlíteni, de a legnagyobb kereszténygyűlölőkre azért érdemes külön kitérni.

 

Gyurcsány Ferenc

Senkinek sem kell bemutatni a szemkilövető ex-miniszterelnököt, aki hatalmon már megmutatta, hogyan viszonyul a keresztény közösségekhez. Gyurcsány Ferenc ráadásul megígérte, ha a baloldal újra döntési pozícióba kerül, felmondják a Vatikáni Szerződést, ami – a balliberális propaganda hazugságaival szemben – nem valamiféle titkos privilégiumokat nyújtó megállapodás, I. 2. cikke például így szól: „Az Egyház az általa fenntartott közoktatási intézmények után (óvodák, általános és középiskolák, diákotthonok) ugyanolyan szintű pénzügyi támogatásban részesül, mint a hasonló intézményeket működtető állami és önkormányzati fenntartó.” 

Gyurcsány azonban nemcsak a hívők és a nem hívők jogegyenlőségét biztosító szerződés felmondását tervezi, hanem a történelmi egyházaknak nyújtott hitéleti támogatást is megvonná, amivel gyakorlatilag azok alapműködését sodorná veszélybe.

 

 

Niedermüller Péter

A magyarországi közélet egyik, ha nem a legnagyobb kereszténygyűlölője a jelek szerint Niedermüller Péter, aki – Gyurcsányhoz hasonlóan – a Demokratikus Koalíció színeiben politizál. Az erzsébetvárosi polgármester legundorítóbb keresztényellenes megjegyzése kétségkívül az volt, amikor egy műsorban rémisztő képződménynek nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket.

Niedermüller kijelentésének természetesen semmilyen következménye sem lett, a mai napig pöffeszkedik a polgármesteri székben, sőt még antirasszista díjat is kapott a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségétől.

 

Homonnay Gergely

Ugyancsak a Demokratikus Koalícióhoz kötődik Homonnay Gergely, aki Gyurcsány Ferenc propagandistájaként mérgezi a magyar közéletet. A nyíltan homoszexuális provokátor előszeretettel gyalázza a keresztényeket, a Szent Jobb körmenetről például ez jutott eszébe 2019-ben:

„Közeledik augusztus 20., amikor a pesti belvárosban szoknyás férfiak szar számokat énekelve körbehurcolnak egy mumifikált kezet, amiről csak annyit lehet tudni bizonyosan, hogy egy férfié volt, aki ha jobbkezes volt, ezzel maszturbált, és törölte a seggét (lapulevéllel valszeg, mert akkor még nem volt WC-papír).”

Néhány nappal ezelőtt pedig a katolikus papok ellen hergelt, a Facebookon azt írta,

„Ha egy férfi attól férfi, hogy nővel szexszel (sic!), akkor a katolikus papok vajon mik?”

Homonnaynál is megfigyelhető, hogy a nagy világvallások közül kizárólag a kereszténységből mer gúnyt űzni nyilvánosan. Annyira már nem bátor, hogy az iszlámot, ad absurdum a judaizmust gyalázza.

Gyurcsány Ferenc és Hommanay Gergely – Forrás: Pesti Srácok

 

Buzinkay György

Homonnay után itt van egy Buzinkay is – egyenesen a Momentumból. Nem, nem a kedves Olvasóban van a hiba, ha nem hallott még erről az „úriemberről”. Buzinkay György még a saját pártján belül is csak huszadrangú politikusnak számít, ez azonban nem akadályozza meg abban, hogy bizonyos időközönként nagyokat mondjon.

Két évvel ezelőtt például börtönnel fenyegette meg a kormánypárti újságírókat, legutóbb pedig – és a jelen írás szempontjából ez a relevánsabb – a Szájer-ügy kapcsán egy olyan mémet osztott meg a Facebookon, ami súlyosan általánosítja, sőt meg is gyalázza a keresztényeket.

Forrás: 888.hu

 

Pápai Gábor

Buzinkayval ellentétben régi motorosnak számít a baloldalon Pápai Gábor karikaturista, aki évtizedek óta csinál viccet mindenből, ami keresztény és magyar. A jelenleg a Népszava alkalmazásában álló provokátor többek között Csurka István halálát és a trianoni tragédia századik évfordulóját is humorosnak találta, de a legtöbbeknél a Jézus Krisztust és Müller Cecíliát ábrázoló „műve” verte ki a biztosítékot, amit nem nagyon lehet másképp értelmezni, mint nyílt kereszténygyalázást.

A szakma belterjességét jól mutatja, hogy a blaszfém rajzot a Magyar Újságírók Szövetsége karikaturista-szakosztálya 2020 legjobb karikatúrájának választotta, és ami még ennél is abszurdabb: Niedermüller Péter és még sok más „remek” ember társaságában Pápai Gábor is antirasszista díjat kapott a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségétől.

Pápai vallásgyalázó karikatúráját díjazta a MÚOSZ – ez a független-objektív gátlástalanság

 

Szegő Péter

Pápaihoz hasonlóan gyakorlott magyar-és kereszténygyalázó Szegő Péter, a Népszava publicistája. Szegő rendszerint moslék-országozik és legpocsékabb nemzetezik – természetesen Magyarországra és a magyar nemzetre értve, de a kereszténység iránt érzett zsigeri gyűlöletétéről is tanúbizonyságot tett már nem egyszer. Legutóbb – tavaly ősszel – Müller Cecília nyakláncának keresztje hozta elő belőle a harcos antiklerikálist.

„Lehet, hogy tök mellékesnek tűnik, mindenesetre ha én lennék a miniszterelnök, megkérném a Nemzet Cilikéjét, hogy közszereplései alkalmával legyen kedves levenni a keresztet a nyakából.
Szekularizáció mint olyan”

– írta a Facebookon Szegő, majd később törölte a posztot (vélhetően inkább gyávaságból, nem pedig azért, mert hirtelen katolizált).

Az már csak hab a tortán, hogy Szegő felesége horogkeresztényeknek nevezte azokat az embereket, akik felháborodtak férje keresztet kifogásoló Facebook-bejegyzésen.

 

Jobbik

Amit pár évvel ezelőtt még sokan elképzelhetetlennek tartottak, mára valósággá vált: a Jobbik is betagozódott a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali horrorkoalícióba. Sőt, mi több, igyekszik minél előbb és a lehető legkönnyebben integrálódni – legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a párt egy kereszténygyalázó „mémet” tett közzé a Facebookon kedden.

Forrás: Facebook

A bejegyzés üzenete egyértelmű: Trump és Orbán támogatóival az a baj, hogy feszület mögött vonulnak – az a baj, hogy keresztények.

Még nagyobb a Jobbik bűne annak tudatában, hogy a logójukban egy kettős kereszt (most már mondjuk inkább egy „hashtag”) szerepel, és azt se felejtsük el, hogy hosszú éveken keresztül állítottak keresztet az ország számos pontján az adventi időszakban, hogy így hívják fel a figyelmet a karácsonyi ünnep valódi, keresztény jelentésére. Alighanem igaza van ifj. Lomnici Zoltánnak, aki a Vasárnapnak adott villáminterjújában elmondta, „a Jobbik halott, csak még nem tud róla”.

 

Nem számíthatnak sok jóra a keresztények, ha a baloldal hatalomra jut

A felsorolt példák jól mutatják, hogy erős a mezőny, ha a magyarországi kereszténygyűlölőket „listázzuk”, és akkor a baloldali médiumokkal még nem is foglalkoztunk, pedig az általuk kifejtett nemzet- és keresztényellenes propaganda még a politikusok, közszereplők és pártok tevékenységénél is károsabb.

A globális folyamatok sem alakulnak túl jól, aki nyitott szemmel jár a világban, pontosan tudja, milyen eszközökkel próbálják elnyomni a keresztényeket és a nemzetben gondolkodó embereket mind a virtuális térben, mind a való életben.

Történelmi tény továbbá, hogy a baloldal hatalomra jutása – országtól függetlenül – sehol sem kecsegtetett túl sok jóval sem az egyház, sem pedig a keresztények számára. Látva a magyarországi baloldal megnyilvánulásait, ez a tézis aligha hazánkban dőlne meg egy esetleges kormányváltást követően.

 

Horváth Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre