A Sacro Song a dalok mélyére nézett

Új tananyagegységekkel bővült a Sacro Song oktatási projekt keresztény könnyűzenei honlapja. Az új kurzusból a basszusgitárosok profitálhatnak a legtöbbet. Az igényes templomi vagy azon kívüli megszólalás sem nélkülözheti az egyes daloknak biztos alapot nyújtó basszus jelenlétét, amely azonban mértéktelenségével akár ártó is lehet a dicsőítő szolgálat során. A helyes arányokról, az ezzel összefüggő hangszerkezelésről Hajba Imre basszusgitáros, zenész oktatóvideói nyújthatnak számunkra segítséget.

A Sacro Song oldala – szoros együttműködésben a Kovács K. Zoltán Alapítvány könnyűzenét támogató programjával – segítséget biztosít a zenei fejlődésben mindazok számára, akik elkötelezettek a liturgikus egyházi könnyűzene és a dicsőítő, evangelizációs megszólalások területén egyaránt. Az eddig elérhető kurzusok kizárólag csak az akusztikus gitárok helyes használatára korlátozódtak.

A közelmúltban elérhető új tanfolyamok azonban egy új hangszer kezelésében igyekeznek hasznos tanácsokkal ellátni. Déri András karnagy szerint ahogyan a klasszikus megszólalások esetében elengedhetetlen a basszus szerepe, amely mindennek az alapja, úgy a könnyűzenei megszólalások sem mellőzhetik ennek a használatát. Ez javarészt a basszusgitárral megoldható.

Az ifjabbik Hajba Imre az egyik legkiválóbb hazai basszusgitáros, aki egyebek mellett a Black Birds együttes tagjaként ismert. A zenész már otthonról, szinte anyatejjel kapta az istendicséret szeretetét. Édesapja, idősebb Hajba Imre a templomi gitáros szolgálat elkötelezett alakja és dalszerzője a hazai keresztény könnyűzene kezdeti hőskorszakából. Az Áldott Istenünk csodálatos felajánlási szentmise ének egydalos szerzője maga is elkötelezett a minőségi muzsika mellett.

Gyermekei a megkezdett nyomvonalon elindulva a keresztény zene területén is a legnagyobb zenei szakmaiság és igényesség képviselői. Aki hallotta már Máriáss Péter Föl is föltekinte című albumát – amelyet a szerző unokaöccse, szintén az ifjabb Hajba Imre hangszerelt –, szemernyi kétsége sincs a minőség felől.

A Sacro Song keresztény könnyűzenei oktatási projekt tehát a „dalok mélyére nézett”. Minden magyarországi, keresztény könnyűzenét művelő zenei csapatnak segítséget nyújt, ingyenes regisztráció után elérhető a basszusgitár-tanfolyam, amelyet minden bizonnyal újabb segédletek követnek majd.


A Sacro Song keresztény könnyűzenei oktatási program a Bethlen Gábor Alapkezelő és a Miniszterelnökség támogatásával valósulhatott meg, szakmai együttműködésben a Kovács K. Zoltán Alapítvány keresztény könnyűzene fejlődését támogató projektjével.

Online keresztény könnyűzenei képzés indul Sacro Song néven

Szólóban, mégsem egyedül!

Körvonalazódik a keresztény könnyűzene oktatási projektje

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre