Körvonalazódik a keresztény könnyűzene oktatási projektje

Az Emmi támogatásból megvalósuló keresztény könnyűzenei képzés támogatásának keretein belül, a két oktatási intézmény a saját oktatási tevékenységébe illeszkedő képzések elindításán dolgozik. A Kovács K. Zoltán Alapítvány az Apor Vilmos Katolikus Főiskolával és a fővárosi Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnáziumával együttműködve teremt újabb lehetőséget a keresztény könnyűzene fejlődésére. 

A Kovács K. Zoltán Alapítvány ezidáig nem egy alkalommal jelét adta annak, hogy elkötelezett a keresztény könnyűzene fejlődésének támogatása mellett. Ennek érdekében pályázatok útján olyan képzési programokat támogatott, amelyek a zenei stílus képviselőinek szakmai előmenetelében nyújtott segítséget. Minikonferenciák szervezésével pedig elindította a közös gondolkodást és a szakmai-művészeti párbeszédet.

A szervezet keresztény könnyűzenét támogató projektjének újabb állomása a stratégiai kapcsolatok kialakítása az Apor Vilmos Katolikus Főiskolával, valamint a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnáziumával. Hogy a keresztény könnyűzene speciális oktatása minél magasabb színvonalon megvalósulhasson, a Kovács K. Zoltán Alapítvány támogatással segíti az oktatási intézményeket, amelyből első körben a tananyagfejlesztés és a kezdéshez szükséges technikai feltételek minimális megteremtése valósulhat meg.

Az intézményenként hatmillió forint célzott támogatás az oktatás kialakításának kezdeteire, valamint a tananyagfejlesztésre elegendő, a kialakított képzések elindítására és működtetésére újabb forrásokra van szükség a jövőben.

A Prima Primissima díjas zeneiskola és szakgimnázium és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola egymással is együttműködve, együtt gondolkodva építi fel tananyagát, így minden reménység szerint ez egy hosszú távon is fenntartható, komplex képzési rendszer kialakulásának alapjait képezheti.

Jelentős társadalmi igény mutatkozik arra, hogy a keresztény könnyűzene képzése minél szélesebb szakmai támogatottsággal indulhasson el. A zeneiskolákban óriási tudás halmozódott fel a komoly és egyházzene terén. Bízhatunk abban, hogy a zenész társadalom is örömmel fogja fogadni ezt az új lépést, amely a könnyűzene, azon belül is a keresztény könnyűzene oktatására irányul. 

 

Zenei téren kerüljön az élvonalba Kodály országa! – Bajnai Zsolt a Vasárnapnak

A szív és a tehetség harmóniájából erő születik – a Pengető Minikonferencia kerekasztal-beszélgetése

Az egyházi könnyűzenének lehet létjogosultsága a liturgiában – az AVKF tudományos rektorhelyettese a Vasárnapnak

A kiemelt képünk forrása: Unsplash/Haley Powers

Iratkozzon fel hírlevelünkre!