Új pályázat támogatja a keresztény könnyűzenészek képzését

A magyar keresztény könnyűzenei kultúra magasabb szintre emelése érdekében a Magyar Kormány támogatásából a Kovács K. Zoltán Alapítvány keresztény könnyűzenei képzés támogatására pályázatot hirdetett meg. A nyertes pályázók az anyagi támogatást főként hangszeres oktatási órákra fordíthatják (tehát eszközbeszerzés nem számolható el majd a szakmai beszámolókban). A pályázatok benyújtása nem bonyolult, ezért célszerű mindenképpen megpróbálni, ha enyhíteni szeretnénk - például - a fejlődésünk érdekében vett zeneórák költségein.

A program elsődleges célja, hogy a keresztény könnyűzenei képzések megvalósulásához a zene- és énektanárra, a próbateremre, vagy több napos képzés esetén a táborra fordítandó költségek mérséklésével hozzájáruljon.

A pályázaton azok a zenekarok, egyházi szervezetek, informális csoportok, valamint természetes személyek és civil szervezetek vehetnek részt, amelyek a helyi plébánia, egyházközség, vagy helyi vallási közösségek zenei munkájában, szolgálatában aktívan közreműködnek vagy a jövőben közreműködni kívánnak. A vallási közösséghez kapcsolódó fennállást a hitoktatónak, plébánosnak, lelkésznek, egyházi szervezet vezetőjének szükséges igazolnia.

A támogatás igénybe vehető minden olyan tevékenységre, amely a könnyűzenei képzéshez közvetlenül hozzájárul. Elsősorban a zene- és énektanár, illetve a próbaterem díjának fedezésére igényelhető (többnapos képzések, táborok esetében szállásra, terembérleti díjra, étkezésre is lehet a támogatást fordítani).

Az elnyerhető támogatás összegének felső határa 300.000 Ft.

Akinek korábban anyagiak hiányában nem állt módjában zenei képzettségét magasabb szintre emelni, annak számára most új út nyílik. A keresztény könnyűzene oktatásának elősegítését is célul kitűző alapítvány pályázati csomagja friss lendületetet adhat a templomi gitáros kórusok tagjainak, hogy zenei képességeiket fejlesszék.

A közelmúltban több hazai keresztény könnyűzenei kórus, illetve egyéni előadó élhetett az egyház által szétosztott, állami támogatással megvalósuló hangszervásárlási pályázat adta lehetőséggel. Sokan közülük lecserélhetik régi vagy nem megfelelően szóló hangszereiket újabbakra és pontosabbakra.

A hangszer azonban még nem minden. Fontos, hogy a jó minőségű gitárokon jó minőségű muzsika szólalhasson meg. Ehhez egyetlen dolog szükséges, ám az nagyon: gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás.

A Kovács K. Zoltán Alapítvány pályázati kiírása éppen ezen a területen kíván anyagi segítséget nyújtani. A zeneórák kifizetendő költségeinek enyhítésével a pályázat kiírója a támogatástól azt várja, hogy egyre többen szánnak majd figyelmet hangszeres tudásuk fejlesztésére. Így idővel még magasabb zenei színvonalon szólalhatnak majd meg a több mint fél évszázados keresztény könnyűzenei művek a templomokban, a táborokban, vagy a keresztény könnyűzenei fesztiválok színpadain.

Pályázni nem csak a zeneórákat igénybe venni szándékozóknak lehet. Azok a zenetanárok, akik a környezetükben olyan tehetséges, keresztény könnyűzenét elsajátítani szándékozó diákokkal találkoznak, akik az anyagiak hiánya miatt nem tudják a zeneórákat látogatni, szintén benyújthatják igényüket a támogatásra.

A támogatási kérelmet elektronikus vagy postai úton lehet benyújtani, amelyről visszaigazolást kapunk a kiírótól. Elektronikus beadás esetén a tárgy mezőbe a „könnyűzenei képzéstámogatás” szöveget kell írni (idézőjelek nélkül).  

Cím: molnar.laszlo@kkza.hu vagy takacs.beata@kkza.hu

Postai benyújtás esetén a pályázatot 1 eredeti (hitelesen aláírt) példányban, A/4-es oldalakra nyomtatva, egy helyen összetűzve kell beküldeni.

Kérjük a borítékra ráírni: könnyűzenei képzéstámogatás.

Cím: Kovács K. Zoltán Alapítvány, 1111 Budapest, Bartók Béla út 51. I. em 3.

Beadási határidő: 2020. szeptember 30.

 

Pályázati felhívás

Pályázati adatlap

Pályázati elszámolási útmutató

 

Kiemelt képünk forrása a Pixabay.

További olvasásra ajánlott írásaink:

A jó keresztény könnyűzene hitvalló és megerősít – Soltész Miklós a Vasárnapnak

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre