„Vidéken nincs internet!” – Magyarországon kiemelkedő a számítógép-használat

Az egyik leggyakoribb ellenzéki toposz, amivel a baloldal saját sikertelenségét palástolni akarja, az elmaradásban, alávetettségben, szegénységben élő magyar nép mítosza. Olyan mítosz ez, mint a jetié vagy Loch Ness-i szörnyé: sokan beszélnek róla, de még senkinek sem sikerült bizonyítani a létezésüket.
Hiába akarná ennek az országnak az elérhető világok legjobbikát a baloldal. Egyszerűen nem teremthetik ezt meg, mert nem jutnak el a választópolgárokhoz. Nincs internet, ugye.

Az európai számítógépes használat 2019-ben. Minél zöldebb egyes régió, annál kevésbé jellemző, hogy az adott helyen nem használnak a mindennapokban számítógépet
Forrás: Milos Popovic

Ezért tanulságos megnézni a fentebbi táblázatot, amiből kiderül, hogy Magyarországon kiemelkedő a számítógépek használata, európai mértékben is. Nyugat-Európa jelentős részén sokkal több az olyan ember, aki nem használja ezeket az eszközöket, mint Magyarországon. Régiós szinten pedig nagyságrendileg több ember él nálunk ezzel, mint a szomszédos államokban.

Közismert tény, hogy számítógépeken érhető el az internet, ahol a legfrissebb kimutatások szerint a top 10 legolvasottabb magyar portálból 7 baloldali agendát közvetít. Kedves ellenzék, hogy is állunk ezzel a propagandával?

Iratkozzon fel hírlevelünkre