Trombitás Kristóf: Megszűnt az ok a magyar baloldal létezésére

A politikai üresjáratok sűrű halmazát abban is láthatjuk, hogy a baloldal ugyan próbálkozik a folyamatos zavarkeltések folyamatos sorozatát fenntartani, de valójában annyit sem képesek vele elérni, hogy a sajátjaik előtt igazolják, miért is van erre szükség. Ez sok összetevőből következik.

Elsőnek például abból is láthatjuk, hogy a világon senkit sem érdekel, mit és miért tesznek. Azt hiszik, túlzok? Érdemes megnézni, hogy a közösségi oldalakon milyen számokat képesek produkálni, vagy akár azt, hogy személyesen, ott és akkor, amikor mindez történik, mennyien is kaphatóak arra a hivatásos forradalmárokon kívül, hogy ott legyenek ezeken a felfordulásokon.

Mi mutathatna rá ennél jobban, mint a tény, hogy Hadházy Ákos, akiről lassan már csak teljesen sokadlagos információ, hogy amúgy országgyűlési képviselő, saját maga jegyzi meg a legutóbbi felfordulás után, hogy ez bizony nagyon kevés volt.

Elfogyott az a lendület, ami amúgy sem igen volt meg. És ez még nem is feltétlenül valami lebecsülése a baloldali forradalmároknak, hanem pőre megállapítás. 13 éve, azaz bőven több mint egy évtizede képtelenek bármilyen valamirevaló politikai paradigmát is letenni a választók elé az asztalra. Ehelyett megelégednek azzal, hogy a magyar jobboldalt külföldön győzik vagy éppen nem győzik le. Ezért ünnepelték olyan nagy elánnal mondjuk a szlovén országgyűlési választások eredményét és ezért vannak most nagyon elkeseredve, látva a törökországi számokat.

Mert mindenhol Orbánt látják, akit egészen biztosan csak egyetlen egy helyen nem sikerül megverni: Magyarországon.

Nem szándékom megfejteni azt, mitől ennyire szerencsétlenek és párbajképtelenek ott a baloldalon. Nyilván ez egy kényelmes helyzet is, hiszen egy ilyen minőségben leledző ellenfelet igencsak könnyű legyőzni, ha elegendő munkát tesz bele a nemzeti oldal, de nem csak ezért. Ez maradjon a saját tótumfaktumaik feladata. Az igazán kétségbeejtő fejlemény lassan az a baloldal számára, hogy tényleg nemigen maradt miért küzdeni, nem maradt miért harcolni, nota bene nem maradt miért fennmaradni.

Mert tegyék a szívükre a kezüket, egészen pontosan mi okból létezik is most a jelenlegi, balos garnitúra Magyarországon? Ha félretesszük azt, hogy a hierarchiájuk tetején ülőknek még szabad szemmel egészen jól látható fizetsége van abból, amit csinálnak? És az utánuk következő pár lépcsőfok is meg tud abból élni, hogy úgy tesznek, mintha bármi feladatuk is volna azonkívül, hogy a külföldi tartótiszteknek jelentenek? Hát, hölgyeim és uraim, nincs ilyen ok.

A jelenlegi, magyarországi baloldal azért létezik, amiért a sötét anyag is az univerzumban.

Mert fizikailag szükséges, hogy legyen valami ellenpontja a világosnak, a létezőnek, a mindennapi folyamatokat befolyásolónak. Egy országos szinten vizsgált felületen gyakorlatilag csak nagyobb klubok nézőközönségét foglalkoztatja az, hogy mit és miért csinálnak ezen baloldali pártoknak a mindenesei. Tetszik vagy sem, de felszabadultabb éjszakáikon ezzel nekik, saját maguknak is szembe kell nézniük.

És mi mást mondhatnék? Maradjon ez még nagyon sokáig így!

Címlapkép: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián

Iratkozzon fel hírlevelünkre