Büszkén hazudik a világ szemébe Pakisztán kormánya

Maulana Tahir Ashrafi, a pakisztáni miniszterelnök vallási harmóniáért felelős különleges képviselője bejelentette: Pakisztán minden polgára teljes vallásszabadságot élvez. Megnéztük, valóban így van-e.

Többféle forgatókönyv is érvényes lehet Ashrafi állítása kapcsán. 

Az egyik az, ha elfogadjuk, a kormány igazat állít, és hátradőlünk itt, a messze nyugaton: ma is jobb hely lett a világ.

A másik az, ha feltételezzük, a pakisztáni kormány a témában felelős beosztottja nem lát meg olyan dolgokat, amelyek az egész világsajtót körbejárják (lásd: Asia Bibi évtizedes tortúrája), ami amellett, hogy felettébb kínos, valójában vaktában lövöldöz ezekkel a kijelentéseivel.

…vagy nem mondanak igazat

A harmadik eshetőség, hogy a pakisztáni kormány nem tisztázott indokok mentén körbehazudja a világot azzal: náluk minden rendben megy. Ebben az esetben viszont nem érthetőek azok a vallásszabadságra némi árnyékot vető esetek, amelyek napvilágot láttak az elmúlt években. Például 

Az itt említett esetek pedig csak néhány véletlenszerűen kiválasztott hír abból a túl hosszú hírfolyamból, amely a világ másik felére is eljutott.

Távol a valóságtól

Az International Christian Concern érdekképviseleti igazgatója, Matias Perttula elmondta, hogy

Ashrafi „nyilvánvalóan közelében sincs a valóságnak”.

A kormányzati megbízott azon kijelentésére vonatkozólag, miszerint a Pakisztánban életben lévő, úgynevezett istenkáromlási törvényeket nem alkalmazzák jogszerűtlen esetekben Perttula kifejtette:

„Majdnem az összes blaszfémia vád hazugságokon alapszik, és még ha sikerül is bebizonyítani, hogy valóban így történt, az adott személy életét már élethosszig tönkretették. 

Amennyiben Pakisztán tényleg szeretne egy olyan társadalmat, amely a vallásszabadságot ünnepli, hatályon kívül kéne helyezniük az istenkáromlásról szóló törvényeket, az iskolai tankönyvekből pedig el kéne távolítani a gyűlületkeltő szövegeket.”

 

Kiemelt képünk forrása: Baaghi tv

Iratkozzon fel hírlevelünkre