Ilyen a #metoo egy pakisztáni keresztény kisfiú esetében

Megerőszakolta a főnöke, a család feljelentést tett, ezért pedig még a rendőrök is bántalmazzák őket.

Egy pakisztáni keresztény fiút megerőszakolt a főnöke még június elején Sangla Hillben. Az esetet az áldozat bátyja jelentette a rendőrségen.

Az Alpha Human Rights Care Association emberi jogi szervezet elnöke, Dr. Riaz Aasi elmondása szerint az áldozat édesapja, Qaiser Masih kölcsön kért 350 000 rúpiát (~650 000 forint) Muhammad Tauseeftől egy évvel ezelőtt. 

Az adósság törlesztése végett a kölcsönt nyújtó fél Qaiser 13 éves fiának, Saimnak munkaerejét kívánta igénybe venni, hogy dolgozzon földjein, az adósságra való tekintettel természetesen rendkívül alacsony fizetségért.

Egy év letelte után az apa követelni kezdte, hogy Tauseef emelje meg fiának bérét, Tauseef azonban visszautasította a kérést.

Dr. Aasi elmondta, hogy Tauseef kezet emelt Quaiserre, „choorának” nevezte (ezzel a becsmérlő névvel illetik a pakisztáni keresztényeket, jelentése: érinthetetlen, nagyjából olyan értelemben, mint a leprások idején – a szerk.) majd

a fiún töltötte ki fellángoló dühét, verni és szexuálisan zaklatni kezdte őt.

„Saim megüzente testvérének, hogy mit művelnek vele és Saqar el is ment feljelentést tenni Tauseef ellen brutális viselkedése miatt.

A rendőrség visszautasította a feljelentést majd fenyegetni kezdték, nyomást akartak rá gyakorolni annak érdekében, hogy visszavonja azt,

de Saqar nem tágított”– közölte Dr. Aasi az International Christian Concernnel

A jogvédő szerint június 5-én elrabolták Saqart, akinek hollétéről 30 órán át nem tudtak semmit. Mikor rátaláltak, látták, hogy a fiú teste számtalan sebből vérzik. Qaisar szintén fenyegetéseket kapott elkendőzött arcú emberektől, hogy „komoly következményekkel” fog járni, ha nem hagy fel a Tauseef elleni vádaskodásssal.

Dr. Aasi elmondása szerint a család még mindig a fenyegetések kereszttüzében, veszélyben van.

Saim továbbra is Tauseef fogságában van, semmit nem tudnak róla.

 

Kiemelt képünk forrása a republicgroup.hu.

Iratkozzon fel hírlevelünkre