„Már nincs hová hátrálnunk, ránk gyújtják templomainkat, tönkreteszik harangjainkat”

Rendkívül örülök a Kúria szerdai ítéletének, amelyben elítélte a magyar- és kereszténygyalázó újságírót, mert ez azt jelenti, hogy van olyan bíróság ma Magyarországon, amely a húsvéti alaptörvényt és az új Ptk.-t veszi alapul, és ennek alapján ítéli meg a közösségek védelmét – nyilatkozta lapunknak Vejkey Imre. A KDNP országgyűlési képviselője szerint fel kell emelni a hangunkat, mert ami ma zajlik világszerte és hazánkban is, már nem csupán szellemi keresztényüldözés.

Mint arról beszámoltunk, a Kúria szerdai, precedensértékű határozatában elítélte a HVG újságíróját. Tóta W. Árpád ugyanis 2018. novemberi cikkében Árpád fejedelmet és vitézeit fosztogató, büdös magyar migránsoknak és gyújtogató banditáknak nevezte. Szerinte őseink végigfosztották Európát, majd „kisvártatva felvették a kereszténységet, és ma már milyen büszkék rá”. Az ügyben Dégi Zoltán és Rácz Szabó László indított személyiségi jogi pert, az ügyet Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője vállalta el.

Megsértették a magyarok méltóságát

2019 májusában a Fővárosi Törvényszék megállapította: Tóta W. Árpád publicista botrányos cikke megsértette a magyar nemzet méltóságát. Az érintettek azonban fellebbeztek, és másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla nekik adott igazat. Az ítéletet pedig azzal indokolták, hogy a sértő jelzők nem érintik a magyar nemzeti közösséget. Azok csupán a publicisztika eszközeivel támasztják alá a mondanivalót. Az ügy így került a Kúriára, mely 2021. március 24-én az elsőfokú bíróság határozatával egyetértve kimondta:

a magyar nemzethez tartozókra a „büdös” és a mai közbeszédben pejoratív tartalmú „migráns” jelző, illetve a „magyar banditák” kifejezés használata a magyar nemzet közösségének méltóságát sérti.

Per a Népszava ellen

Vejkey Imre tavaly indított pert a Jézus Krisztus-gyalázó, Népszavában megjelent karikatúra miatt. Akkor úgy fogalmazott: a napilap Jézust gúnyoló karikatúrája „a sötét oldal gyűlöletének a megnyilvánulása”. Hozzátette: nem csak a keresztényeket és keresztyéneket, hanem minden jóérzésű embert megbotránkoztat és sért az a blaszfémikus karikatúra és szöveg, amely az újságban megjelent.

Jómagam is a közösségek védelmében indítottam keresetet a Jézust Krisztust gyalázó Népszava-gúnyrajzzal szemben, amit első fokon elutasítottak, de fellebbeztem. A Tóta W. Árpád-ügyben pedig a kereszténység mellett a magyar közösséget sértették meg, rendkívül aljas módon. A Kúria azonban pozitív döntést hozott, és jogorvoslatot foganatosított a sérelmet szenvedőknek. Ez rendkívül fontos, előremutató.

Kívánom, hogy a jövőben a bíróságok a Kúria ezen döntése alapján hozzák meg ítéleteiket

– mondta el Vejkey Imre. – Amikor én indítottam a pert a karikatúra miatt, akkor a bíróság lényegében azt mondta, hogy ez az általános magyar felfogás szerint egy jópofa vicc. Ezt mi nem fogadhattuk el, hiszen ez nemhogy nem vicc, hanem nyílt támadás az ezeréves magyar kereszténységünkkel szemben. Már nincs hová hátrálnunk.

Ránk gyújtják templomainkat, tönkreteszik harangjainkat. Ez már nem szellemi, hanem tettleges keresztényüldözés

– mutatott rá.

Templomégetés, kereszténygyalázás

A gödöllői görögkatolikus templommal szemben elkövetett agresszió is borzalmas. A helyszínre érkezve szörnyű volt látni a felgyújtott padokat, a megtaposott Krisztus-ikont. Nyilván ezzel bele akartak hasítani szívünkbe, lelkünkbe, hitünkbe, érzéseinkbe. Nem értik azt, hogy az nem csupán egy ikon volt. Ahogy az a fotó, amin a családunk szerepel, nem csak egy papírlap. Nem egy papírlapot csókolgatunk rajta, hanem azt, aki rajta van, és ugyanez vonatkozik a Krisztus-ikonra is – tette hozzá.

Elítélte a Kúria az őseinket büdös magyar migránsoknak nevező HVG-s újságírót

Azt kívánom, hogy az elkövető felismerje az isteni szeretetet és megtérjen

Azbej Tristan a megrongált gödöllői templomban: A verbális keresztényüldözés fizikai tetté alakulhat

Kiemelt képünkön: a gödöllői templom gyújtogatója a biztonsági kamera felvételén

Iratkozzon fel hírlevelünkre