Elítélte a Kúria az őseinket büdös magyar migránsoknak nevező HVG-s újságírót

Tóta W. Árpád megsértette a nemzet méltóságát

Ezzel az üggyel és a mostani precedensértékű kúriai ítélettel hatalmas csapást tudtunk mérni egy többszörös visszaeső magyargyalázóra és az írásainak nyilvánosságot adó liberális portálra – nyilatkozta lapunknak a pernyertes felpereseket képviselő Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd. A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője szerint a HVG kiadójának és minden balliberális sajtóterméknek, közszereplőnek és a hazai bíróságoknak tudomásul kell vennie: a közösségi személyiségi védelem kiterjed a magyar nemzethez tartozók és keresztény hitűek méltóságának védelmére is.

Magyar ember nem lop, csak kalandozik címmel írt gyalázkodó cikket a magyarokról a neoliberális Tóta W. Árpád 2018 novemberében azon felbuzdulva, hogy a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást az Elios-ügyben. Először azon dühöngött, hogy Orbán Viktor nem akarja lecsukatni a családját és a barátait, és szerinte ha a jogállam ezt jelenti, akkor „a jogállam bas**a meg magát”.

A magyar őstörténethez pedig azzal az Orbán-Árpád erőltetett párhuzammal jutott el, hogy Árpád apánk sem állította hadbíróság elé „az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket”. Szerinte a „rablást, gyújtogatást és erőszakot” az augsburgi csata állította le, ahol

„a büdös magyar migránsok ugyan váltig állították, hogy ők bűncselekmény hiányában, sőt mellőzésével dúlják éppen a falvakat és kolostorokat.

Ám az európai lovagok telibe szarták az ő játékszabályaikat és illiberális világképüket, és seggtől szájig beléjük állították a pallost. Ezután a magyar banditák bátran hazaszaladtak, és elújságolták, hogy kurva nagy verés jár most már a kalandozásért”. A több szempontból is minősíthetetlen kijelentést azzal fejeli meg, hogy hozzáteszi: „ebből aztán értettek, kisvártatva felvették a kereszténységet, és ma már milyen büszkék rá. Na pont így lesz ez a liberális demokráciával is”.

Per a magyargyűlölet miatt

A nagy port kavart cikk miatt dr. Dégi Zoltán és Rácz Szabó László indítottak személyiségi jogi pert, az ügyet Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője vállalta el. 2019 májusában a Fővárosi Törvényszék precedensértékű ítélettel megállapította: Tóta W. Árpád publicista botrányos cikke megsértette a magyar nemzet méltóságát. Arra kötelezte a kiadót, hogy távolítsa el a cikket. A két pernyertes felperes részére 200-200 ezer forint sérelemdíjat és 176 400 forint perköltséget fizessen. Az ügy azonban itt nem ért véget: a HVG fellebbezett. Másodfokon, 2019. október 4-én a Fővárosi Ítélőtábla dr. Kisbán Tamás bíró által vezetett tanácsa szakmai berkekben is megütközést keltő döntést hozott.

Megváltoztatta az elsőfokú ítéletet, és teljes mértékben elutasította a két felperes kollektív személyiségi peres keresetét.

Közel 200 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte őket. A döntést azzal indokolták, hogy a sértő jelzők nem érintik a magyar nemzeti közösséget. Azok „nem sugároznak át a közösségre, nem az egész közösség ellen irányulnak”, „csupán” a publicisztika eszközeivel támasztják alá a mondanivalót.

A gyűlöletkeltés legalizálása

Gaudi-Nagy Tamás lapunknak elmondta: ezzel az Ítélőtábla önkényesen átlépett az Alaptörvény azon passzusán, mely kimondja: „minden nemzet, így a magyar nemzet méltóságát védő, vélemény-nyilvánítás szabadságát jogszerűen korlátozó rendelkezéseken és idegen állam egyébként is aggályos joggyakorlatával próbálta legalizálni a magyarellenes gyűlöletkeltést”. Éppen ezért a Kúriához fordultak, mely 2021. március 24-én helyben hagyta a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét, és megállapította a Hvg.hu portál kiadójának felelősségét. Az elsőfokú bíróság határozatával egyetértve kimondta:

a magyar nemzethez tartozókra a „büdös” és a mai közbeszédben pejoratív tartalmú „migráns” jelzők, illetve a „magyar banditák” kifejezés használata a magyar nemzet közösségének méltóságát sérti.

Csapás a balliberális sajtóra

– Ezzel az üggyel és a mostani precedensértékű kúriai ítélettel hatalmas csapást tudtunk mérni egy többszörös visszaeső magyargyalázóra és az írásainak nyilvánosságot adó liberális portálra, amely ítélet reményeink szerint a joggyakorlatra iránymutató és egyúttal a sajtó és közélet számára visszatartó, korlátozó erővel is bírhat – mondta el lapunknak Gaudi-Nagy Tamás. Leszögezte, a HVG kiadójának és minden balliberális sajtóterméknek, közszereplőnek és a hazai bíróságoknak tudomásul kell vennie, hogy

a közösségi személyiségi védelem kiterjed a magyar nemzethez tartozók és keresztény hitűek méltóságának védelmére is,

ezt a kettős mércés balliberális tényezőknek is el kell fogadnia. A magyarság jogvédelme szempontjából precedensértékű kúriai ítéletről a Nemzeti Jogvédő Szolgálat által kiadott közleményben az ügy jogi elemzése és az ítélet teljes egészében megtalálható. Gaudi-Nagy Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy keresztény és nemzeti értékeinket minden esetben meg kell védenünk. A „Tégy a magyargyűlölet ellen!” arra kér Nemzeti Jogvédő Szolgálat nevében minden felelősen gondolkodó, tettre kész magyar embert, hogy kísérjék figyelemmel a hazai és külföldi sajtó, illetve közélet magyarsággal, kereszténységgel kapcsolatos megnyilvánulásait. Ha pedig a magyar nemzet méltóságát és/vagy kereszténységet súlyosan sértő, gyalázkodó írást, megszólalást észlelnek, jelentsék be haladéktalanul a Nemzeti Jogvédő Szolgálatnak (njsz@nemzetijogvedo.hu).

(Kiemelt képünkön Tóta W. Árpád, forrás: Egyenes beszéd/ATV)

Az ügyben eljáró bírónő szerint kifejezetten jópofa a Népszava kereszténygyalázó karikatúrája

A Kúria szerint nem véleménynyilvánítás a szovjet címer leverése a Szabadság téri emlékműről

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre