Szövetségben, de egymással versenyben is van a fundamentalista iszlám és a baloldal – Speidl Bianka a Vasárnapnak

Európa kulturális iszlamizációja megkezdődött, már a demográfiai iszlamizációja is folyamatban van. Ezt főként a baloldali és neoliberális ideológiák térnyerése teszi lehetővé – jelentette ki Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet kutatója a Hadjárat podcast legutóbbi műsorában.

Az elmúlt évtizedekben a balliberális kormányoknak köszönhetően a bevándorló muszlim közösségek gyakorlatilag kulturális, vallási és gazdasági autonómiát élveznek. Bizonyos településeken önkényesen városrészeket is kisajátítottak, ahol még az állam sem tudja gyakorolni a hatalmát. A nyugat-európai baloldali pártok szavazótáboruk növelésének érdekében a muszlim bevándorlók mögé álltak, viszont az egyre jobban terjedő fundamentalista iszlamista szervezetek is versenybe szálltak az egyre növekvő európai muszlim társadalom befolyásolásáért.

Speidl Bianka szerint a muszlimok  szavazóbázist jelentenek a baloldalnak, ezért az sok mindenben engedményeket tesz, hogy a látszólagos befolyását fenntarthassa ezekben a közösségekben.

 A gazdasági szereplők számára a fogyasztóképes kereslet fenntartása miatt fontosak a muszlim közösségek, akár olyan áron is, hogy ezeknek a bevándorlóknak a tekintélyes része szociális segélyeken él.

A szakértő szerint az elmúlt időszakban az európai iszlamista alapítványok rengeteg pénzhez jutottak, elsősorban az öbölmenti országokból, főként a vahabita Szaúd-Arábiából. A nyugat-európai szabadságjogokat kihasználva sikerült széles körben elterjeszteni a iszlám vallás szélsőséges irányzatát, olyannyira, hogy a mérsékelt, kompromisszumképes, konzervatív muszlim irányzat szinte teljesen kiszorult az európai muszlim társadalomból.

Ami a szekuláris muszlim országban bűntettnek minősült, az Nyugat-Európában támogatást kapott.

Így építette ki a Muszlim Testvériség a nyugat-európai bázisát, ami beszippantotta a másod- és harmadgenerációs muszlim fiatalokat.

A demográfiai adatok terén Európának rosszak a kilátásai. Az Eurostart statisztikája szerint 2010-2016 között az európai nem muszlim közösség 1,7 millió fővel csökkent. Ugyanebben az időszakban a muszlimok száma 2,9 millióval nőt a gyermekvállalás révén, további 3,5 millióval pedig a migráció hatására emelkedett – szögezte le Speidl Bianka.

Hat év alatt közel 6,5 millióval emelkedett az európai muszlimok lélekszáma, míg a keresztényeké majd kétmillióval csökkent.

Hozzátette: ennek a folyamatnak van egy harmadik ága, a családegyesítés, ami az illegális migráció legalizált változata. Erről keveset szoktak beszélni, de ezáltal évente közel nyolcszázezer fővel emelkedik Európában a bevándorlók lélekszáma.

Amennyiben a bevándorlás közepes vagy magas intenzitású marad, akkor 2050-re az Európai muszlimok száma megduplázódik, míg az őshonos lakosság folyamatosan apad.

Arra a kérdésre, hogy a demográfiai változást át lehet-e még billenteni a keresztények javára, az iszlámszakértő azt válaszolta: a Századvég kutatása alapján az európai emberek többsége inkább a belső erőforrások és a helyi családok támogatásával értene egyet.

Az európaiak többsége szerint a népességcsökkenés problémáját nem a bevándorlással, hanem a születendő gyermekek számának növekedésével kellene megoldani.

 

Hallgassa meg a teljes beszélgetést: 

Annak érdekében, hogy ne maradjon le a Hadjárat, a V-nap és az Abszolút – beszélgetések Földi-Kovács Andreával műsorok friss részeiről, iratkozzon fel a Vasárnap YouTube-csatornájára!

 

Egyre jobban fenyegeti a francia egyetemeket az iszlám baloldaliság

Afrikai püspök szerint a katolikus egyház is felelős Európa iszlamizációjáért

Kiemelt képünk forrása: Youtube

Iratkozzon fel hírlevelünkre