A Neonhal zenekar az árral szemben akar úszni

A rockzenéhez sokan negatív benyomásokat társítanak, de a Neonhal számára a rock egyszerűen csak kortárs népzene. A zenekar tagjai úgy gondolják, az Urat dicsőíteni nem csak térdelve és szemlesütve lehet. Céljuk, hogy rámutassanak: nézeteink különbözősége ellenére mindannyian egy csónakban evezünk. Isten és ember, hit és vallás, hitünk megélése a mindennapokban – e témák köré fűzhetjük fel dalszövegeiket. A csapat jelmondata: „Ússz az árral szemben!” Ugorjunk hát egy nagy fejest a Szikra Projekt által is támogatott formáció evangéliumi örömhírt közvetítő muzsikájába!

A Neonhal annak idején szólóprodukcióként indult, kizárólag internetes megjelenéssel. A dalok készítése során a zenekar vezetője befogadta Istent az életébe. Ezek után neveztél el magukat az őskeresztények jelére utalva halnak, amely a szó eredeti, görög alakjában a „Jézus Krisztus Isten Fia Megváltó” rövidítése. A neon hozzátétel pedig a keresztények fényhordozó küldetésének jelképe – modern formában.

A zenekar tehát a mai világ dolgaira kíván élő hittel reflektálni, „kortárs népzenei stílusban, ami nem más, mint a rock”. A rockzene mindig a lázadás zenéje.

Az együttes tagjai az árral szemben akarnak úszni, ellenállva a jelenkor élet- és istenellenes tendenciáinak.

„Tudjuk, hogy nem leszünk mainstream sztárok sosem, és nem is akarunk azokká lenni. Éppen ebben áll a lényeg: így nem válunk a tömeg egy kicsi részévé. Nem szeretnénk eladni a zenénket, csak szívvel-lélekkel végezni a saját tetszésünk szerint, még akkor is, ha ezzel a tömeggel szembe megyünk” – mondta el Györki Szilvia, a Neonhal dobosa és vokálosa.

Nagy Tamás Imre szövegíró szerint a rockkocsmákban is eljátszható dalok felkeltik a közönség érdeklődését az e világon túlmutató értékek iránt.

Az idei Szikra-díj legjobb dalszöveg kategóriájában az „Írd az égre!” a top 5-be került, ezáltal a Szikra Projekt érdemesnek találta a Szikra Klub tagjává fogadott formációt arra, hogy támogassa öt vadonatúj daluk felvételét.

 

Isten a rockzene útjára terelt – Troszt Évi, a Yulius25 zenekar énekese a Vasárnapnak

Woodstock után már semmi sem volt ugyanaz

Miért adnánk oda a legjobb zenéket az ördögnek?

 

A kiemelt kép forrása: a zenekar hivatalos honlapja

Iratkozzon fel hírlevelünkre