Vérdíjat tűztek ki egy pakisztáni keresztény aktivista fejére

Szélsőséges iszlamisták ismét teleplakátolták Karacsi város utcáit: pénzjutalmat ígérnek annak a hithű muszlimnak, aki megöli a Thaiföldre menekült aktivistát. A keresztény férfit és családját immár több mint hét éve üldözik – közölte a Linga.org.

Faraz Pervaiz keresztény aktivista 2013-ban vált ismertté, miután kiállt azokért a keresztényekért, akiknek házait feldúlták a helyi iszlamisták. Akkor 116 lahori család vált hajléktalanná.

2014-ben aztán olyan videófelvételek bukkantak fel róla és édesapjáról, amelyeken a politikai iszlám irányzatát teszik felelőssé a keresztényeket ért atrocitásokért. Ennek következményeként a férfi többször is életveszélyes fenyegetéseket kapott, végül kénytelen volt Thaiföldre menekülni.

Az UCA News 2015-ben közölte, hogy a A Tahrik Labbaik nevű iszlamista párt 62 ezer dolláros vérdíjat tűzött ki Pervaiz fejére. Ráadásul a szervezet az összeget a következő évben megduplázta… Egy iszlamista sejk pedig videóüzenetben szólította fel a világ muszlimjait, hogy menjenek Thaiföldre, kutassák fel és öljék meg az aktivistát.

Faraz Pervaiz pakisztáni keresztény aktivista családjával együtt Bangkok külvárosában bujkál. Forrás: charismanews.com

Pakisztánban egyébként igen gyakran vádolnak meg keresztényeket istenkáromlással – rendszerint szélsőséges szervezetek. 2017-ben történt meg muszlim ország történelmében először, hogy maga a pakisztáni vezetés vádolt meg egy keresztényt blaszfémiával. A keresztény férfi a sajtó világa felé fordult, és a The Christian Postnak adott interjújában az ENSZ-től kért segítséget.

Pervaiz ezt követően éveken keresztül nyújtott be kérelmeket, de hiába  – kapott segítséget a nemzetközi közösségtől.

Tavaly júliusban Pervaiz – családjával együtt – Bangkokból is kénytelen volt elmenekülni, miután egy videófelvétel jelent meg a pontos tartózkodási helyéről. Majd karácsony előtt két nappal egy muszlim társaság felismerte, és egy élelmiszerbolt előtt súlyosan bántalmazta.

A szélsőséges iszlamisták továbbra is Faraz Pervaiz halálát követelik. Forrás: charismanews.com

A szélsőséges iszlamisták továbbra is Faraz Pervaiz halálát követelik. Forrás: charismanews.com

 A Tehreek-e-Labbaik Pakistan nevű szélsőséges szervezet aktivistái a karácsonyi böjt kezdetét megelőzően ismét kiplakátolták Pervaiz szülővárosának utcáit, emlékeztetve az embereket, hogy 62 ezer dolláros jutalom jár annak, aki a keresztény férfi és családja hollétéről információt szerez – vagy végez velük.

A pakisztáni keresztényekről bővebben itt olvashatnak.

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

Blaszfémia vádjával halálraítélt házaspár várja felmentését Pakisztánban

Kötelezővé teszik a Korán oktatását a pakisztáni Pandzsábban

Megöltek egy pakisztáni keresztényt, mert muszlim negyedben vett házat

Kielemt képünk forrása a Charismanews.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre