A Disney sem tudott volna nyálasabb videót készíteni a magyar transz-házasságról

Polgárdiban az anyakönyvvezető simán összeadott két férfit. Durva alkotmánysértés történt – vagy tisztes házasságkötés? Létezik-e egyáltalán Magyarországon melegházasság? Tisztázzuk a dolgokat!

Először is: nézzük a tényeket!

Törvényes házasságot kötött egy transznemű pár Polgárdiban. Csillag Tamara és Angyal Elvira egyébként férfiak, egyikük mégis nőneműként van regisztrálva az okmányaiban. És egyébként mindkét férfinak volt már családja, kettejüknek összesen hét gyermeke született; aztán fogták magukat, nővé lettek (az egyikük valahogy papíron is), majd szép és új közös életet kezdtek egymással.

De hol a baki? Miért nem tudok egyszer én is örülni valaminek? Hát nézzem már meg, milyen boldogok, hogy turbékolnak!

A baki ott van, hogy a keresztény értékrendre és morálra épülő magyar Alaptörvény nem véletlenül említ – egyébként bibliai alapokon – férfit és nőt potenciális házasulandó felekként. Kizárólag ők, az ilyen párok képesek az életet családként – a társadalom elemi egységét megalkotó közösségként – továbbadni.

Nem teljesen tiszta, hogy egy önmagát férfiból nővé átoperáltató férfi hogyan tudta elérni, hogy őt nőként értelmezze a magyar jogrend (május óta törvény van arra, hogy az anyakönyvben rögzített születési nem nem változtatható meg), feltételezem, nem cserélték ki az Y-kromoszómáját egy X-es verzióra – csupán megszabadították némi testrésztől meg telenyomták ösztrogénnel, „mer’ a nőknek olyan van”.

Ahogy az se világos, hogy egy anyakönyvvezetőnek miért nincs arra jogköre, hogy amikor két férfi menyasszonyi ruhában bevonul elé, akkor azt mondja, hogy: ácsi! „Ja, hogy a papírok rendben vannak? Akkor minden rendben.”

A Reuters nevű nemzetközi hírlap gyönyörű zenét és gyönyörű feliratokat is vágott a hír alá. Szinte könnyek közt hozták a világ tudomására, hogy mekkora csoda történik itt, kérem, hát hiszen boldogság a köbön, még a férfi gyereke is ott volt az esküvőn, majd odabiggyesztik – kissé önellentmondásosan – a videó végére: „A nacionalista Orbán Viktor miniszterelnök alatt Magyarországon növekszik az ellenséges érzület az LMBTQ+ csoportok ellen”.

Asszem’, benne vagyok a hírekben.

 

Varga Gergő Zoltán

 

A szerző további cikkei ide kattintva olvashatók.

Itt lenne a videó helye, amit nem ágyazunk be. A hírt a Hetek közölte.

Kiemelt képünk forrása: Mandiner

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre