A jeruzsálemi pátriárkátus lelki segélynyújtást kínál a járvány okozta problémák kezelésére

Új projektet indított a jeruzsálemi latin pátriárkátus szociális ügyek részlege a kelet-jeruzsálemi keresztény lakosság megsegítésére, amelynek keretében többek között érzelmi támaszt nyújt számukra a COVID-19 járvány idején. Egyéni, csoportos vagy párterápiát kínálnak a nehéz helyzetbe kerülteknek – közölte a Vatican News.

A jeruzsálemi pátriárkátus lehetőséget kínál  arra, hogy a keresztények tanácsadás keretében vitathassák meg azokat a problémákat, amelyekkel szembe kell nézniük. A beszélgetések alkalmával kezelni igyekeznek az egészségügyi vészhelyzet miatt kialakult szükségleteiket és a járványhelyzet okozta pszichológiai problémáikat.

A találkozóknak a jeruzsálemi Szent Vince társulat ad otthont, de interneten is lehetőséget biztosítanak a konzultációra.

A vírus terjedése komoly következményekkel járt a Szentföldön

Ezeket a projekteket a jeruzsálemi latin pátriárkátus indította útjára, hogy segítséget nyújtson lelki, anyagi és pszichológiai szinten Jeruzsálem, Ciszjordánia, Gáza és Jordánia „élő köveinek”. A kezdeményezések között szerepel a felkínált orvosi ellátás, a műtéti beavatkozások és az egészségügyi vészhelyzetek költségeinek fedezése, illetve a gyógyszerek biztosítása.

A vírusjárvány terjedése komoly következményekkel járt a Szentföldön, amely már korábban is gazdasági, politikai és szociális nehézségekkel küzdött. Egyre többen vesztik el munkahelyeiket. Ilyen körülmények között a jeruzsálemi latin pátriárkátus nemcsak anyagi, de pszichológiai segítséggel is igyekszik orvosolni a helyi keresztények helyzetét.

Másfél évvel ezelőtt a latin pátriárkátus és a szentföldi kusztódia a jeruzsálemi Szent Üdvözítő plébánián P. Amjad Sabbarra segítségével létrehozott egy Családközpontot, amely a keresztény családok támogatását szolgálja, pszichológiai, lelki és szociális segítséget biztosít számukra.

A plébánián továbbá létrehoztak egy pénzügyi „Szeretet Alapot”, amely folyamatos segítséget jelent a családoknak.

 

Forrás: Vatican News

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

Üdvözlik a magyar támogatást a szentföldi egyházi vezetők

Jeruzsálemi egyházi vezetők: Izraelnek biztonság, Palesztinának függetlenség kell

Az izraeli állam egyházi földterületeket foglalt el a Szentföldön

Kiemelt képünk forrása: Vatican News, Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre